Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas, în detaliu – Gustărică rapidă, crocantă și savuroasă – Pogăcele – Pateuri – Pernuțe din aluat foietaj (cu cașcaval)

Ingrediente necesare:

  • Gălbenuș pentru uns
  • Sare
  • Nucă tocată grosier
  • Cașcaval ras
  • 500 g aluat foietaj

Mod de preparare:

Punem aluatul foietaj pe suprafața de lucru presărată cu făină. Întindem într-un dreptunghi de 0,5-1 cm grosime. Ungem cu gălbenuș, presărăm pe o parte nuca și pe cealaltă cașcavalul ras. Presărăm deasupra cașcavalului un pic de sare.

Tăiem în pătrățele pe care le transferăm pe tava tapetată cu hârtie de copt. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 220 de grade, timp de 15-20 de minute.

Savurați cu poftă! Poftă bună!