Rețetă fără coacere, pas cu pas, în imagini – Prăjitură de casă fragedă și aromată, cu mere și biscuiți – Se prepară din 900g mere, 500g biscuiți, 100g ciocolată, 150g zahăr și…
Ingrediente necesare:
- 900 g mere curățate
- 3 plicuri budincă de vanilie
- 150 g zahăr
- 700 ml apă
- 500 g biscuiți
Ingrediente necesare pentru glazură:
- 100 g ciocolată
- 1 lingură ulei sau unt
Mod de preparare:
Transferăm merele rase într-o cratiță. Adăugăm 400 ml de apă și zahărul. Amestecăm și fierbem până merele se înmoaie și zahărul se dizolvă complet.
Între timp, amestecăm praful de budincă cu apa rămasă. Punem un strat de biscuiți într-o tavă. De asemenea, topim și ciocolata împreună cu untul, pe baie de aburi, amestecând până la omogenizare.
După aproximativ 10 minute, verificăm dacă merele s-au înmuiat. Adăugăm amestecul de apa și budincă în cratiță, peste mere. Amestecăm foarte bine, până obținem o consistență densă. Oprim focul, amestecăm și potrivim de zahăr dacă este necesar.
Turnăm o poarte din compoziție peste stratul de biscuiți. Repetăm straturile, ultimul strat să fie unul de biscuiți. Turnăm glazura peste stratul de biscuiți.
Dăm prăjitura la frigider peste noapte, ca biscuiții să se înmoaie bine.
Savurați cu poftă! Poftă bună!