Rețetă pas cu pas, cu imagini – Tort de ciocolată, rețetă simplă și ușoară – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente necesare:
- 210 g făină
- 400 g zahăr
- 60 g pudră de cacao
- 2 lingurițe bicarbonat de sodiu
- 1 linguriță praf de copt
- 1 linguriță sare
- 2 ouă
- 135 g cafea preparată
- 240 g lapte bătut
- 110 g ulei
- 2 lingurițe vanilie
Mod de preparare:
Adăugați făina, zahărul, pudra de cacao, bicarbonatul de sodiu, praful de copt și sarea în bolul unui mixer de bucătărie. Amestecați-le folosind accesoriul pentru amestecat.
Adăugați ouăle și cafeaua la ingredientele uscate și amestecați până când obțineți un aluat neted. Răzuiți părțile laterale ale bolului când este necesar.
Adăugați încet laptele bătut, uleiul și vanilia în aluat în timp ce mixerul este în funcțiune. Adăugarea lichidelor încet va ajuta la prevenirea formării cocoloașelor.
Ungeți două tăvi de tort de 20 cm. Împărțiți aluatul între tăvi.
Aluatul ar trebui să ajungă aproximativ pe 3/4 din înălțimea părții laterale a tăvii. Nu vă faceți griji dacă aluatul pare puțin lichid – așa ar trebui să fie!
Coaceți timp de 45-55 de minute într-un cuptor preîncălzit la 177°C sau până când centrul blatului revine la atingere. Răciți blaturile și apoi umpleți-le cu crema voastră preferată de ciocolată neagră.
Savurați cu poftă! Poftă bună!