Ingrediente necesare:
- 2 cartofi
- 5 roșii
- 2 cepe
- Cimbru
- Zahăr
- Ulei
- Sare și piper
Mod de preparare:
Curățăm apoi spălăm cartofii, îi tăiem în cubulețe și îi punem la fiert pentru 5 minute. apa în care fierb cartofii nu o aruncăm, o vom folosi pentru a subția tocănița.
Într-o tigaie cu ulei încins călim ceapa toată mărunt timp de 2-3 minute, apoi adăugăm și roșiile tocate mărunt.
Condimentăm cu sare, piper și cimbru, adăugăm o parte din apa în care au fiert cartofii și acoperim tigaia.
Fierbem tocana timp de 10-15 minute la foc mediu, apoi adăugăm și cartofii fierți, 1 linguriță de zahăr și amestecăm.
Mai lăsăm tocănița pe foc pentru încă 10 minute, apoi la final o potrivim de sare și de piper dacă este nevoie.
Să o savurați cu poftă! Poftă bună!
Rețetă preluată de pe www.barbatlacratita.ro