Prăjitură de casă cu zmeură – Blatul este puțin umed, fraged, pufos și aromat

Anul acesta natura a fost darnică cu noi și ne-a dat zmeură din belșug… Am profitat și am făcut o minunată prăjitură cu zmeură… Nu este pandișpanul clasic, este un blat puțin umed, fraged, pufos și aromat… iar zmeura îi dă o aromă și o savoare deosebită… Se face ușor și repede, așa că profitați de moment și încercați prăjitura cu zmeură…

Ingrediente necesare:

  • 350 grame făină
  • 150 grame zahăr
  • 150 ml lapte
  • 150 ml ulei
  • 4 ouă
  • un praf de copt
  • un vârf de sare
  • zahăr vanilat
  • 300 grame zmeură
  • coajă de lămâie

Mod de preparare:

Batem ouăle întregi (fără a separa albușurile de gălbenușuri) cu zahărul, zahărul vanilat și praful de sare. Mixăm bine până când se albesc și până își dublează volumul… Adăugăm uleiul în fir subțire și coaja de lămâie, mixând în continuare…

Amestecăm făina cu praful de copt și adăugăm treptat laptele. Mixăm la viteză redusă compoziția, până la omogenizare…

Turnăm totul în tava tapetată cu hârtie de copt. Deasupra, presărăm zmeură din abundență și dăm la cuptorul încins în prealabil.

Prăjitura este gata după ce crește și se rumenește frumos. Faceți și testul scobitorii…

Scoatem din cuptor, așteptăm să se răcească puțin și decorăm cu zahăr pudră vanilat…

Se poate felia și porționa după ce se răcește complet…

Să o savurați cu drag! Poftă bună!

Rețetă preluată cu acord de la dna. Margareta Cismasiu, de pe blogul personal al acesteia.