Pui cu smântână, după rețeta lui Radu Anton Roman – Aveți nevoie de pulpele și pieptul de la un pui, 100g unt, 200 ml smântână, sare și mărar

“Mâncărica de duminică sau pentru oaspeți dragi, o găsiți în literatură (Hogaș și Sadoveanu, Octavian Stoica și Radu Anton Roman), la Deleni-Vale, la braseria Unirea, în istoria pre si post-alicuzistă, la Romvared, în memoriile scandaloase ale fratelui Chibici, la cantina liceului din Huși, în Sanda Marin. Pune mereu aceeași problemă insolubilă, a oaselor: n-ai cum să le apuci cu mâna, din cauza sosului gros, dar cine ar putea să curețe, numai cu furculița si cuțitul, cărnița de pe oase de pui (mai ales îngropate în smântână)?!”

Ingrediente necesare

  • pulpele și pieptul de la un pui
  • 100 g unt
  • 200 ml smântână
  • sare și mărar

Mod de preparare:

Se curăță bucățile de pui, se spală și se usucă. Se pun la prăjit în untul încins.

Când s-au rumenit puțin, se stinge cu apă, se acoperă și se lasă să se nădușească la foc mic.

Când puiul este făcut pe jumătate, se sărează și se pune într-un vas pentru cuptor, împreună cu sosul din tavă și smântâna dreasă cu puțină apă. Se lasă să se desăvârșească, vreo jumătate de oră, apoi se scoate și se servește presărat cu mărar.

Savurați cu poftă! Poftă mare!

Rețetă preluată cu acord expres, de pe blogul 3SistersCooking