Rețetă pas cu pas, în imagini – Cremă caramel cu frișcă
Ingrediente necesare:
- 300 g zahăr
- 50 ml apă
- 75 g unt
- 250 ml frișcă lichidă sau smântână
Mod de preparare:
Turnăm zahărul și apa într-o oală. Începem să încălzim amestecul încet, la o temperatură medie. Nu amestecăm cu lingura, doar scuturăm oala din când în când.
Atunci când începe să fiarbă și să facă spumă, înseamnă că zahărul începe să se caramelizeze și că putem amesteca.
Atunci când observăm o culoare frumoasă ca în imaginea de mai jos, setăm focul la minim și adăugăm treptat bucățelele de unt și amestecăm.
După unt adăugăm și smântâna.
Notă: smântâna se poate încălzi un pic în prealabil, astfel încât caramelul să nu ne stropească.
Ținem amestecul pe foc până ingredientele se omogenizează frumos. Vom obține un caramel lichid care, pe măsură ce se răcește, se va îngroșa.
După ce s-a răcit, se poate pune la frigider. Se poate folosi la torturi, prăjituri sau chiar la clătite.
Savurați cu poftă! Poftă bună!