kiloRețete
miercuri, octombrie 4, 2023
kiloRețete
No Result
View All Result

Tartă cu brânză dulce și fructe de pădure – Cremoasă și delicioasă, elegantă și apetisantă

Tartă cu brânză dulce și fructe de pădure – Cremoasă și delicioasă, elegantă și apetisantă

Pe lângă aspectul apetisant, tartele sunt extrem de delicioase, iar atunci când sunt pregătite în casă, acestea reușesc să pună zâmbete pe chipurile celor dragi și miresme în toate colțurile casei.

Astăzi dorim să vă propunem o rețetă de tartă cu brânză și fructe de pădure, care se prepară ușor și poate fi servită imediat ce este scoasă din cuptor.

Ingrediente:

  • 500 g brânză de vaci
  • 2 ouă
  • 200 g zahăr tos
  • 100 g unt
  • 200 g făină
  • 70 g smântână
  • 1,5 lingurițe praf de copt
  • 1,5 lingurițe zahăr vanilat
  • fructe de pădure în funcție de preferințe

Mod de preparare:

Se cerne făina și se amestecă cu praful de copt. Se taie untul în cuburi și se adaugă peste făină. Se frământă ingredientele până ce se încorporează untul, iar aluatul devine precum pesmetul.

Peste aluat se adaugă un ou și 100 g zahăr și se frământă până ce ingredientele sunt încorporate, iar aluatul devine moale și nelipicios. Se acoperă aluatul cu folie alimentară și se dă la frigider pentru 30 de minute.

Între timp, brânza de vaci se amestecă la blender împreună cu 100 g zahăr tos, zahărul vanilat, smântâna și cel de-al doilea ou.

După ce aluatul s-a odihnit, acesta se așează în tava de tartă tapetată cu puțin unt și cu ajutorul mâinilor se întinde aluatul, astfel încât să fie îmbrăcate și marginile (cam 4 – 5 cm).

Se așează compoziția de brânză peste aluat și se nivelează cu grijă, iar pe deasupra se aranjează uniform fructele de pădure.
Se dă tava la cuptorul preîncălzit la 180 grade Celsius, pentru 40 de minute.

Tarta este delicioasă atât rece, cât și caldă! După ce ajunge la temperatura camerei, tarta cu brânză și fructe de pădure trebuie depozitată la frigider.

Să o savurați cu drag!

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Pastă de ardei iuți și usturoi – Rețetă de Adjika – Sos picant și aromat, merită încercat – Rețetă pentru iarnă, fără fierbere
Fără categorie

Pastă de ardei iuți și usturoi – Rețetă de Adjika – Sos picant și aromat, merită încercat – Rețetă pentru iarnă, fără fierbere

Sos de roșii, ardei, mere și morcovi – Adjică moldovenească – Rețetă pentru iarnă
Fără categorie

Sos de roșii, ardei, mere și morcovi – Adjică moldovenească – Rețetă pentru iarnă

Concentrat de legume pentru iarnă – Vegeta de casă, fără chimicale
Fără categorie

Concentrat de legume pentru iarnă – Vegeta de casă, fără chimicale

Mazăre conservată pentru iarnă – Mazăre la congelator sau la borcan
Fără categorie

Mazăre conservată pentru iarnă – Mazăre la congelator sau la borcan

Varză murată pentru iarnă – Varză murată la borcan, în suc propriu
Fără categorie

Varză murată pentru iarnă – Varză murată la borcan, în suc propriu

Verdeață pentru iarnă – Iată cum se usucă verdețurile și cum se păstrează pentru iarnă
Fără categorie

Verdeață pentru iarnă – Iată cum se usucă verdețurile și cum se păstrează pentru iarnă

Next Post
Bezea elvețiană – Rețetă pas cu pas pentru cea mai densă și fină bezea

Bezea elvețiană - Rețetă pas cu pas pentru cea mai densă și fină bezea

Discussion about this post

RECOMANDĂRI /SUGESTII

Sarmale după rețeta lui chef Sorin Bontea – Nimeni nu refuză încă o porție
Fără categorie

Sarmale după rețeta lui chef Sorin Bontea – Nimeni nu refuză încă o porție

Macrou în sos de roșii, cu puțină lămâie – Trebuie să încercați rețeta, merită cu vârf și îndesat
Rețete

Macrou în sos de roșii, cu puțină lămâie – Trebuie să încercați rețeta, merită cu vârf și îndesat

Cornulețe simple și gustoase, de casă – Cornulețe cum făcea bunica
Rețete

Cornulețe simple și gustoase, de casă – Cornulețe cum făcea bunica

Prăjitură în 2 culori, cu fructe mici și cremă de vanilie – Prăjitură de casă cu glazură delicioasă, din frișcă
Fără categorie

Prăjitură în 2 culori, cu fructe mici și cremă de vanilie – Prăjitură de casă cu glazură delicioasă, din frișcă

Prăjiturele de casă, cu gem sau cremă fină (sub formă de rulouri) – Nu puteți da greș cu ele…
Fără categorie

Prăjiturele de casă, cu gem sau cremă fină (sub formă de rulouri) – Nu puteți da greș cu ele…

Tort cu cremă fiartă și miere – Aveți nevoie de 700g făină, 8 ouă, 250g zahăr și…
Fără categorie

Tort cu cremă fiartă și miere – Aveți nevoie de 700g făină, 8 ouă, 250g zahăr și…

  • Politica de confidențialitate
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Aperitive
  • Dulciuri și prăjituri
  • Feluri principale

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate