Pe lângă aspectul apetisant, tartele sunt extrem de delicioase, iar atunci când sunt pregătite în casă, acestea reușesc să pună zâmbete pe chipurile celor dragi și miresme în toate colțurile casei.
Astăzi dorim să vă propunem o rețetă de tartă cu brânză și fructe de pădure, care se prepară ușor și poate fi servită imediat ce este scoasă din cuptor.
Ingrediente:
- 500 g brânză de vaci
- 2 ouă
- 200 g zahăr tos
- 100 g unt
- 200 g făină
- 70 g smântână
- 1,5 lingurițe praf de copt
- 1,5 lingurițe zahăr vanilat
- fructe de pădure în funcție de preferințe
Mod de preparare:
Se cerne făina și se amestecă cu praful de copt. Se taie untul în cuburi și se adaugă peste făină. Se frământă ingredientele până ce se încorporează untul, iar aluatul devine precum pesmetul.
Peste aluat se adaugă un ou și 100 g zahăr și se frământă până ce ingredientele sunt încorporate, iar aluatul devine moale și nelipicios. Se acoperă aluatul cu folie alimentară și se dă la frigider pentru 30 de minute.
Între timp, brânza de vaci se amestecă la blender împreună cu 100 g zahăr tos, zahărul vanilat, smântâna și cel de-al doilea ou.
După ce aluatul s-a odihnit, acesta se așează în tava de tartă tapetată cu puțin unt și cu ajutorul mâinilor se întinde aluatul, astfel încât să fie îmbrăcate și marginile (cam 4 – 5 cm).
Se așează compoziția de brânză peste aluat și se nivelează cu grijă, iar pe deasupra se aranjează uniform fructele de pădure.
Se dă tava la cuptorul preîncălzit la 180 grade Celsius, pentru 40 de minute.
Tarta este delicioasă atât rece, cât și caldă! După ce ajunge la temperatura camerei, tarta cu brânză și fructe de pădure trebuie depozitată la frigider.
Să o savurați cu drag!
Discussion about this post