Rețetă pas cu pas, cu imagini – Ruladă moale și pufoasă, cremoasă și aromată – Rețetă simplă și ușoară, merită încercată – Ruladă de casă
Ingrediente necesare pentru blat:
- 4 ouă
- 1 praf de sare
- 80 g zahăr
- 100 g făină
- 1 linguriță praf de copt
- Vanilie
- 4 linguri apă
Ingrediente necesare pentru umplutură:
- Căpșuni
- 250 g cremă de brânză
- 3 linguri zahăr pudră
- 100 g frișcă lichidă rece
Alte ingrediente necesare:
- Zahăr, apă (opțional, pentru sirop)
- Ciocolată topită (pentru decor)
Mod de preparare:
Pentru blat, mixăm spumă albușurile împreună cu un praf de sare. Mixând continuu încorporăm treptat zahărul, până obținem o spumă tare. Treptat încorporăm și câte un gălbenuș.
La final încorporăm în câteva tranșe făina cernută împreună cu praful de copt, vanilia și apa.
Transferăm aluatul pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și uniformizăm. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 15 minute.
După coacere, acoperim blatul cu o altă bucată de hârtie de copt și o răsturnăm. Îndepărtăm hârtia pe care s-a copt și îl rulăm în hârtia curată. Lăsăm să se răcească.
Pentru umplutură, mixăm crema de brânză cu zahărul pudră după care încorporăm treptat frișca lichidă.
Separat, amestecăm apa cu zahărul. Derulăm blatul, îl însiropăm după care întindem crema deasupra. Peste cremă punem bucățele de căpșuni după care rulăm.
Decorăm cu ciocolată topită.
Savurați cu poftă! Poftă bună!