Castraveți gustoși și crocanți, după o rețetă verificată – Castraveți marinați pentru iarnă
Ingrediente necesare pentru 1 borcane de 3 L:
- Apă rece filtrată sau apă fiartă și răcită
- 100-110 g sare
- Castraveți
- Mărar, hrean
- 60-80g usturoi
Mod de preparare:
Spălăm bine castraveții și îi lăsăm la înmuiat, în apă rece, timp de 2-3 ore.
Punem mărar și hrean la baza borcanelor, după care punem și castraveții, dar nu exagerat de compact și nu până la margini.
Adăugăm usturoi pisat și sare și umplem borcanele cu castraveți.
Turnăm apa, acoperim borcanele cu capace din plastic și le agităm ușor cât să se repartizeze usuroiul și sarea.
Păstrăm borcanele în debara în sau pivniță. După o săptămână deja pot fi degustați. Au un gust intens și sunt crocanți.
Savurați cu poftă! Poftă bună!