Reteta o am de pe bucataras.ro – Voi scrie rețeta așa cum e dată, eu am adaptat-o la cantitatea mea de castraveți, pe care i-am pus în borcane de 2 kg…

Ingrediente necesare:

  • 2 kg castraveți
  • 2 morcovi tăiați rondele
  • 1 ceapă tăiată solzișori
  • 5 lingurițe de zahăr
  • 5 lingurițe de sare
  • piper boabe
  • boabe de muștar
  • foaie de dafin
  • 3 flori de mărar
  • 20 linguri de oțet

Mod de preparare:

Spălăm bine castraveții și îi așezăm în borcane. Am folosit borcane a câte 2 kg.

Pentru un borcan de 800 grame, se folosesc:

10-15 boabe de piper, câteva rondele de morcov, câteva bucăți de ceapă, 1 floare de mărar, 1 foaie de dafin mică (după gust, se poate și fără), 1 linguriță boabe de muștar, 1 linguriță de sare, 1 linguriță de zahăr și 4 linguri de oțet…
Se completează cu apă… Punem capacele și punem borcanele la fiert la bain-marie, pentru 15 minute…
Le lăsăm să se răcească în apă… Asta-i tot!

Să aveți poftă! Poftă bună!

Rețeta aparține dnei. Liliana Toma și a fost preluată cu acord, de pe blogul personal al acesteia.