Ingrediente:
- 5 kg roșii
- 2,5 kg ardei bulgărești
- 3-4 ardei chilli
- coriandru
- 3 morcovi
- mărar
- pătrunjel
- 20 căței de usturoi
- ulei
- sare
Mod de preparare:
1. Spălăm roșiile, le tăiem în jumătate pe urmă le mărunțim piure. Punem roșiile la fiert. Când au început să clocotească, mai fierbem timp de o oră.
2. Curățăm ardeii de codițe și semințe. La ardeii chilli, îndepărtăm doar semințele. Mărunțim ambele tipuri de ardei. Dăm morcovii prin răzătoarea mică. Amestecăm bine legumele menționate anterior și turnăm compoziția în vasul cu sos de roșii. Gătim încă 25 de minute.
3. Decojim cățeii de usturoi și îi dăm prin răzătoarea mică. Mărunțim verdeața. Adăugăm usturoiul și verdeața în vasul cu roșii și gătim încă 8-10 minute. Cu 2 minute înainte, adăugăm uleiul, sarea și piperul.
4. Repartizăm sosul în borcane sterilizate, pe care le închidem ermetic. Le răsturnăm, le acoperim și le lăsăm la răcit într-un loc răcoros.
Să aveți poftă!
Discussion about this post