Rețetă explicată pas cu pas, cu imagini – Ruladă din cartofi și bacon – Ruladă aspectuoasă, gustoasă și savuroasă – Se prepară din 650g cartofi, 300g bacon, 120g cașcaval și…
Ingrediente necesare:
- 650 g cartofi
- Sare, piper
- 100 g măsline negre
- 50 g unt
- Pătrunjel verde, mărar proaspăt
- 2 linguri parmezan
- 300 g bacon afumat
- 120 g cașcaval felii
Mod de preparare:
Curățăm, tăiem în cuburi și fierbem cartofii în apă cu sare. În timp ce cartofii fierb, tăiem măslinele rondele subțiri. Scurgem bine apa de pe cartofi, îi transferăm într-un bol și îi pisăm. Adăugăm untul și omogenizăm bine după care încorporăm și pătrunjelul și mărarul, parmezanul ras și piperul.
Ungem cu unt o tavă de chec și o tapetăm cu fâșii de bacon, așa cum se vede în imaginea de mai jos.
Umplem tava cu compoziția de cartofi, uniformizăm frumos și punem feliile de cașcaval deasupra, peste care punem rondelele de măsline. Peste măsline punem încă un strat din umplutura de cartofi și încă un strat de cașcaval.
Acoperim totul cu fâșiile de bacon și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru 30 de minute. Răsturnăm rulada pe o farfurie.
Savurați cu poftă! Poftă bună!