Ingrediente:
- 250 g pișcoturi
- 150 g cremă de brânză
- 150 g zahăr pudră
- 1 fiolă esență de vanilie
- 200 ml frișcă lichidă
- 500 g iaurt de piersici
- 2 plicuri gelatină ( granule )
- 700 g compot piersici
- 100 ml frișca pentru decor
Mod de preparare:
1. Pe o tavă de copt tapetată cu folie alimentară ( tavă de chec de 11*36cm), așezăm uniform, pe margini, un start de pișcoturi însiropați în compot.
2. Într-un bol, punem gelatina la hidratat în 200 ml de compot, timp de 10 minute, pe urmă o topim pe baie de aburi. Avem grijă să nu o fierbem.
3. Amestecăm crema de brânză, zahărul pudră, esența de vanilie, iaurtul de fructe și amestecăm foarte bine. Adăugăm gelatina topită și frișca bătută spumă. Amestecăm totul foarte bine.
4. Turnăm amestecul în formă, fără să acoperim pișcoturile.
Opțional, putem pune din loc în loc bucățele de piersici.
Peste cremă așezăm un rând de pișcoturi și dăm prăjitura la frigider peste noapte.
5.Decorăm cu feliuțe de piersici și frișcă.
Poftă bună!