Plăcintă simplă de casă, cu umplutură bogată de mac – Aluatul este simplu, subțire și delicios – Pentru această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
Ingrediente:
- 50 g unt
- 1/2 lingură zahăr
- 1/4 linguriță sare
- 1 ou
- 100 ml lapte
- 350 g făină
Ingrediente pentru umplutură:
- 250 g semințe de mac
- 150 g zahăr
- 130 g unt
Mod de preparare:
1. Pentru început, pregătim umplutura. Turnăm semințele de mac într-o tigaie adâncă și uscată. Le prăjim timp de câteva minute, până când simțim un miros plăcut, specific…
2. Turnăm semințele într-un bol și le lăsăm la răcit. Adăugăm apoi zahărul și amestecăm bine.
3. Topim untul. Păstrăm 130 de grame, iar restul îl amestecăm cu sarea, zahărul și laptele.
4. Adăugăm ouăle în compoziția de unt și amestecăm bine.
5. Cernem făina, apoi o adăugăm treptat în compoziție. Amestecăm constant…
6. Frământăm aluatul… Pentru a obține un aluat moale și elastic, frământăm cel puțin 10 minute.
7. Întindem aluatul într-o foaie subțire de 3 mm.
8. Tapetăm foaia de aluat cu unt topit și semințe de mac.
9. Pliem marginile aluatului, spre mijloc.
10. Tapetăm cu unt și semințe de mac, apoi pliem pe lung.
11. Tapetăm cu ingredientele rămase apoi împăturim pe jumătate. Lipim marginile pentru ca untul să nu iasă pe durata coacerii…
12. Așezăm plăcinta pe o tavă acoperită cu hârtie de copt și tapetată cu puțin ulei.
13. Coacem la temperatura de 200 grade, timp de 35 minute, până când se rumenește frumos. Pentru ca umplutura să nu dea pe-afară, este necesar să așteptați puțin să se răceasă, apoi puteți porționa prăjitura…
Poftă bună!