Chifle aperitiv, cu cașcaval și usturoi – Aveți nevoie de 250 ml lapte, 400g făină, 100g cașcaval, sare, ulei, unt și usturoi

Ingrediente necesare pentru aluat:

  • 250 ml lapte
  • 400 g făină
  • 2 linguri ulei
  • Jumătate linguriță sare
  • Jumătate linguriță zahăr
  • Jumătate cub drojdie

Ingrediente necesare pentru umplutură:

  • 100 g cașcaval ras
  • Amestec de unt și usturoi

Ingrediente necesare pentru amestecul de unt și usturoi:

  • 50 g unt
  • 7 căței usturoi
  • 2 linguri ceapă verde tocată

Alte ingrediente necesare:

  • 1 gălbenuș pentru uns

Mod de preparare:

Fărâmăm drojdia în lapte, adăugăm zahărul și 1 lingură de făină. Amestecăm și lăsăm deoparte timp de 15 minute. Între timp, amestecăm untul moale cu usturoiul pisat și cu rondelele de ceapă verde.

Punem într-un bol ingredientele pentru aluat, adăugăm și amestecul de drojdie și frământăm un aluat omogen. Nu lăsăm aluatul la dospit: îl și împărțim în bucăți de 80 de grame.

Luăm o bucată de aluat, întindem într-o formă rotundă și punem în mijloc cașcaval ras și cam jumătate din amestecul de unt.

Împachetăm bine umplutura cu aluat și formăm biluțe. Procedăm la fel cu aluatul rămas și cu umplutura rămasă, după care transferăm biluțele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Le acoperim cu un prosop curat de bucătărie și le lăsăm deoparte timp de 30 de minute. După cele 30 de minute, realizăm mici adâncituri în mijlocul fiecărei bile unde punem câte un pic din amestecul rămas de usturoi și unt.

Ungem cu ou bătut și lăsăm deoparte pentru încă 10 minute. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius și coacem chiflele timp de 10-15 minute, depinde și de cuptor.

Savurați cu poftă! Poftă bună!