Cornulețe aperitiv, cu șuncă și cașcaval – Aveți nevoie de 300g făină, 100 ml lapte, 20g drojdie, șuncă, cașcaval și…

Ingrediente necesare pentru aluat:

  • 300 g făină
  • 1 linguriță zahăr
  • 1 linguriță sare
  • 20 g drojdie proaspătă
  • Jumătate linguriță praf de copt
  • 100 ml lapte
  • 100 ml lapte călduț
  • 2 linguri ulei de măsline

Alte ingrediente necesare:

  • Șuncă sau salam
  • Cașcaval
  • Ou pentru uns
  • Semințe de susan sau alte semințe
  • Piure de tomate amestecat cu usturoi pisat / condimente – opțional

Mod de preparare:

Amestecăm laptele cu zahărul și cu drojdia. Lăsăm deoparte timp de 1 oră. Punem restul ingredientelor pentru aluat într-un bol. Adăugăm și maiaua și frământăm un aluat omogen care nu se lipește de mâini. Dacă aluatul este prea lipicios, mai putem adăuga un pic de făină.

Acoperim bolul cu un prosop curat de bucătărie și lăsăm la dospit, la loc cald, timp de 1 oră.

Împărțim aluatul dospit în 4 părți. Întindem fiecare bucată într-o formă rotundă și tăiem în 12-16 triunghiuri.

Amestecăm aproximativ 300 ml de piure de tomate cu 2 căței de usturoi și condimentele preferate. Ungem triunghiurile cu piureul de tomate.

Pe fiecare triunghi punem o bucată de salam și una de cașcaval și rulăm.

Transferăm cornurile pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, ungem cu ou bătut, presărăm semințele se susan.

Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius și coacem cornurile până se rumenesc frumos.

Savurați cu poftă! Poftă bună!