Rețetă rapidă, cu imagini – Pizza de casă gustoasă și savuroasă (cu aluat dospit) – Aveți nevoie de 530g făină, 330 ml apă, 27g drojdie, 11g sare și…
Ingrediente necesare:
- 530 g făină
- 27 g drojdie proaspătă sau 7 g drojdie uscată
- 11 g sare
- 6 g zahăr
- 3 linguri și jumătate ulei de măsline
- 330 ml apă
Din aceste ingrediente obținem 3 pizze cu diametrul de 22 cm
Mod de preparare:
Dizolvăm drojdia într-un pic de apă caldă, împreună cu zahărul. Lăsăm amestecul deoparte până drojdia se activează. Cernem făina într-un bol, adăugăm sarea și amestecăm. adăugăm și restul ingredientelor, cu tot cu amestecul de drojdie și frământăm un aluat omogen, neted și moale. Împărțim aluatul în 3 părți din care formăm 3 bile. Acoperim cu folie alimentară și lăsăm la dospit, la loc cald, timp de 40-60 minute (depinde de temperatura camerei).
Întindem prima bucată de aluat, pe suprafața de lucru presărată cu făină. Transferăm în tavă și punem topping-urile preferate. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 250 de grade și coacem pizza timp de 10-13 minute.
Procedăm la fel și cu alatul rămas.
Savurați cu poftă! Poftă bună!