Cea mai delicioasă prăjitură de casă – Prăjitură de casă cu brânză dulce și jeleu de portocale

Ingrediente necesare pentru blat:

  • 6 ouă
  • 6 linguri zahăr
  • 4 linguri făină
  • 2 linguri pudră de cacao
  • 100 ml ulei
  • 1 plic praf de copt
  • Un praf de sare

Ingrediente necesare pentru cremă:

  • 500 g brânză de vaci (noi am folosit Pilos)
  • 200 g unt 82%
  • 200 g zahăr pudră
  • 1 fiolă esență de vanilie

Ingrediente necesare pentru jeleu:

  • 800 ml suc Santal de portocale
  • 5 linguri zahăr
  • 2 plicuri budincă de vanilie

Mod de preparare:

Pentru blat, începem prin a separa albușurile de gălbenușuri. Mixăm gălbenușurile spumă împreună cu zahărul, timp de 1-2 minute. Mixând continuu, încorporăm uleiul după care încorporăm și făina cernută amestecată cu praful de copt și cu pudra de cacao.

Separat, mixăm albușurile spumă tare împreună cu un praf de sare. Încorporăm spuma în compoziția cu gălbenușuri. Folosim o spatulă și amestecăm cu mare grijă.

Transferăm compoziția astfel obținută într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Coacem blatul timp de 25 de minute, la foc mediu, sau până trece testul cu scobitoarea. După coacere lăsăm blatul să se răcească.

Pentru cremă, mixăm untul moale împreună cu zahărul pudră până obținem o consistență spumoasă. Încorporăm brânza și esența, mixând până la omogenizare. Întindem crema peste blatul rece și dăm prăjitura la frigider pentru 1-2 ore.

Pentru jeleu, urmărim indicațiile de pe plicul de budincă cu o singură diferență: în loc de lapte folosim 800 ml de suc Santal (sau Fanta de portocale). Lăsăm jeleul să se răcorească un pic după care o turnăm peste stratul de cremă.

Dăm prăjitura înapoi la frigider pentru încă câteva ore.

Savurați cu poftă! Poftă bună!