Ingrediente:

  • 1 ou
  • 350 g cartofi
  • 10 g făină
  • 50 ml ulei
  • 1/2 lingură miez de nucă (opțional)
  • 3 g praf de copt
  • 150 ml iaurt
  • sare, piper
  • busuioc (sau alte ierburi aromatice)

Mod de preparare:

1. Pentru început, curățăm cartofii apoi îi dăm prin răzătoarea mare.

2. Într-un bol, batem un ou. Adăugăm ceapa tăiată mărunt și cartofii pregătiți anterior. Adăugăm condimentele, făina și amestecăm foarte bine.

3. Adăugăm praful de copt, miezul de nucă (opțional) și amestecăm până la omogenizare. Formăm chifteluțele, apoi le prăjim într-o tigaie încinsă cu ulei.

4. Servim tocineii alături de un sos format din iaurt, frunze de busuioc și piper.

Poftă mare!