kiloRețete
vineri, mai 16, 2025
kiloRețete
No Result
View All Result

Rețetă de sezon, foarte ușor de pregătit – Hrean cu mere la borcan, pentru iarnă

Rețetă de sezon, foarte ușor de pregătit – Hrean cu mere la borcan, pentru iarnă

Sosul de hrean cu mere verzi si rosii completeaza orice fel de mancare din carne. Are un gust deosebit de bun si se prepara foarte usor. Trebuie neaparat sa incerci aceasta reteta!

Ingrediente:

  • 2 kg rosii coapte, 1 kg mere verzi
  • 500 gr radacina de hrean
  • 3 capatani de usturoi
  • 60 ml otet
  • Sare si zahar dupa gust

Mod de preparare:

In primul rand, pregatim borcanele din sticla pentru depozitarea sosului pe termen lung. Spalam bine borcanele si le clatim sub un jet de apa rece. Le sterilizam apoi in cuptor timp de 20 de minute. Capacele le fierbem intr-o oala cu apa pentru cateva minute.

Curatam hreanul si merele, apoi le dam printr-o razatoare. Usturoiul il decojim si il zdrobim printr-o presa. Rosiile le spalam bine si le dam printr-o masina de tocat carne sau un blender. Punem apoi toate legumee intr-o oala, la fiert. Imediat ce sosul incepe sa fiarba, adaugam otet, sare si zahar.

Gatim amestecul la foc mic timp de 10 minute, apoi il luam de pe aragaz si-l lasam sa se raceasca usor. Il turnam apoi in borcane. Infiletam bine capacele si intoarcem borcanele cu gura in jos.

Acoperim borcanele cu o patura sau un prosop gros si le lasam sa se raceasca lent. Dupa ce borcanele s-au racit complet, le depozitam intr-un loc intunecat si rece, de preferat in pivnita sau in camara.

Iti recomand sa consumi hreanul cu mere alaturi de o mancare delicioasa din carne. Va avea un gust deosebit.

Pofta buna alaturi de cei dragi si spor la gatit!

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Vinete pentru iarnă, la borcan – Rețetă rapidă și gustoasă, borcanele dispar imediat din cămară
Aperitive

Vinete pentru iarnă, la borcan – Rețetă rapidă și gustoasă, borcanele dispar imediat din cămară

Rețetă simplă și gustoasă, foarte ușor de pregătit – Vinete marinate cu usturoi, o bunătate!
Aperitive

Rețetă simplă și gustoasă, foarte ușor de pregătit – Vinete marinate cu usturoi, o bunătate!

Rețetă simplă și rapidă, fără sterilizare – Ardei grași prăjiți în ulei, pentru iarnă, la borcan
Aperitive

Rețetă simplă și rapidă, fără sterilizare – Ardei grași prăjiți în ulei, pentru iarnă, la borcan

Pârjoluțe moldovenești, rețetă simplă și gustoasă – Rețetă tradițională, din Dorohoi
Aperitive

Pârjoluțe moldovenești, rețetă simplă și gustoasă – Rețetă tradițională, din Dorohoi

Cea mai gustoasă rețetă de sezon – Ardei grași prăjiți ușor în ulei, pentru iarnă, la borcan
Aperitive

Cea mai gustoasă rețetă de sezon – Ardei grași prăjiți ușor în ulei, pentru iarnă, la borcan

Metodă simplă, rapidă și gustoasă de conservare – Ardei gras pentru iarnă, la borcan
Aperitive

Metodă simplă, rapidă și gustoasă de conservare – Ardei gras pentru iarnă, la borcan

Next Post
Rețetă foarte ușoară și foarte gustoasă – Salată de roșii verzi, la borcan, pentru sezonul rece

Rețetă foarte ușoară și foarte gustoasă - Salată de roșii verzi, la borcan, pentru sezonul rece

Discussion about this post

RECOMANDĂRI /SUGESTII

Gulaș de casă (cu fasole boabe) – Aveți nevoie de 1 kg carne de vită, 500g fasole boabe, 1 ceapă roșie, 2 morcovi și…
Fără categorie

Gulaș de casă (cu fasole boabe) – Aveți nevoie de 1 kg carne de vită, 500g fasole boabe, 1 ceapă roșie, 2 morcovi și…

Prăjitură cu blat fraged și caramel – Rețetă aromată și delicioasă, foarte ușor de făcut
Aperitive

Prăjitură cu blat fraged și caramel – Rețetă aromată și delicioasă, foarte ușor de făcut

4 rețete simple de înghețată, din doar câteva ingrediente – Adio E-urilor din comerț
Dulciuri și prăjituri

4 rețete simple de înghețată, din doar câteva ingrediente – Adio E-urilor din comerț

Savarine clasice, cu aluat dospit – Muuult mai bune decât cele de la cofetărie
Dulciuri și prăjituri

Savarine clasice, cu aluat dospit – Muuult mai bune decât cele de la cofetărie

Pește marinat, la borcan – Rețetă foarte simplă, foarte gustoasă și aromată
Rețete

Pește marinat, la borcan – Rețetă foarte simplă, foarte gustoasă și aromată

Baigli cu nucă, după rețeta originală – Cozonac tradițional unguresc, cu umplutură bogată în nucă
Fără categorie

Baigli cu nucă, după rețeta originală – Cozonac tradițional unguresc, cu umplutură bogată în nucă

Ustensile pentru gătit

Cutite profesionale
  • Politica de confidențialitate
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Aperitive
  • Dulciuri și prăjituri
  • Feluri principale

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate