Sosul de hrean cu mere verzi si rosii completeaza orice fel de mancare din carne. Are un gust deosebit de bun si se prepara foarte usor. Trebuie neaparat sa incerci aceasta reteta!

Ingrediente:

  • 2 kg rosii coapte, 1 kg mere verzi
  • 500 gr radacina de hrean
  • 3 capatani de usturoi
  • 60 ml otet
  • Sare si zahar dupa gust

Mod de preparare:

In primul rand, pregatim borcanele din sticla pentru depozitarea sosului pe termen lung. Spalam bine borcanele si le clatim sub un jet de apa rece. Le sterilizam apoi in cuptor timp de 20 de minute. Capacele le fierbem intr-o oala cu apa pentru cateva minute.

Curatam hreanul si merele, apoi le dam printr-o razatoare. Usturoiul il decojim si il zdrobim printr-o presa. Rosiile le spalam bine si le dam printr-o masina de tocat carne sau un blender. Punem apoi toate legumee intr-o oala, la fiert. Imediat ce sosul incepe sa fiarba, adaugam otet, sare si zahar.

Gatim amestecul la foc mic timp de 10 minute, apoi il luam de pe aragaz si-l lasam sa se raceasca usor. Il turnam apoi in borcane. Infiletam bine capacele si intoarcem borcanele cu gura in jos.

Acoperim borcanele cu o patura sau un prosop gros si le lasam sa se raceasca lent. Dupa ce borcanele s-au racit complet, le depozitam intr-un loc intunecat si rece, de preferat in pivnita sau in camara.

Iti recomand sa consumi hreanul cu mere alaturi de o mancare delicioasa din carne. Va avea un gust deosebit.

Pofta buna alaturi de cei dragi si spor la gatit!