Daca nu stii cum sa folosesti rosiile care nu sunt coapte, pregateste o salata delicioasa. Aceasta reteta este foarte usoara. Asigura-te ca pregatesti mai multe borcane…

Ingrediente:

  • 1 kg rosii verzi, 3 cepe
  • 1 lingura sare, 2 cani apa
  • Jumatate pahar de otet 10%, jumatata cana zahar
  • Cuisoare, boabe de piper
  • Boabe de mustar, frunze de dafin

Mod de preparare:

Spala rosiile si taie-le in felii subtiri. Deoarece rosiile verzi nu sunt coapte, trebuie taiate cat mai subtiri. Nu trebuie sa decojim rosiile pentru ca se vor inmuia. Presara sare peste ele, amesteca si pune-le deoparte pentru aproximativ 12 ore.

Decojeste ceapa, taie-o solzisori si opareste-o in apa clocotita. Toarna zeama care s-a scurs din rosii si adauga ceapa oparita. Amesteca bine.

Pune pe fundul borcanelor 1.5 lingurite boabe de mustar, o frunza de dafin, 2 boabe de piper si doua cuisoare. Daca vrei ca salata de rosii sa aiba un gust mai intens poti sa adaugi si putin ardei iute. Adauga acum salata de rosii verzi si ceapa in borcane.

Preageste marinada. Fierbe apa cu zahar si otet. Toarna marinada in borcanele cu salata de rosii. Infileteaza bine capacele.

Pe fundul unei oale pune o carpa de bucatarie. Pune borcanele cu salata in oala si toarna apa cat sa acopere 3/4 din inaltimea borcanelor.

Dupa ce apa incepe sa fiarba, trebuie sa mai lasi oala pe foc inca 15 minute. Scoate apoi borcanele si pune-le pe un prosop de bucatarie cu fundul in sus. Lasa-le sa se raceasca complet, apoi depoziteaza-le in pivnita.

Pofta buna si spor la gatit!