kiloRețete
luni, mai 12, 2025
kiloRețete
No Result
View All Result

Ardei gras tăiat subțire la borcan, pentru iarnă – Cea mai gustoasă rețetă pe care am pus-o în cămară anul ăsta

Ardei gras tăiat subțire la borcan, pentru iarnă – Cea mai gustoasă rețetă pe care am pus-o în cămară anul ăsta

Aceasta reteta este foarte simpla. Iti recomand sa o incerci chiar astazi. Fasiile de ardei gras sunt parfumate si gustoase. Iti fac imediat pofta de mancare…

Ingrediente:

  • 2 kg ardei gras, 2 morcovi
  • 3 captatani de usturoi
  • Marar, patrunjel

Ingrediente pentru marinada:

  • 300 ml apa
  • 200 ml ulei de floarea soarelui
  • 50 ml otet 9%, 2 linguri sare
  • 1 lingura zahar, 5 boabe de piper negru

Mod de preparare:

Decojim morcovii si-i dam pe o razatoare grosiera. Decojim cateii de usturoi si-i dam pe o razatoare fina. Amestecam usturoiul cu morcovii.

Tocam marunt patrunjelul si mararul. Amestecam verdeata cu legumele. Spalam bine ardeii grasi, le scoatem cotorul cu seminte si ii taiem in fasii.

Amestecam intr-o catita, apa cu uleiul de floarea soarelui, otetul, zaharul si boabele de piper negru. Fierbem marinada. Adaugam fasiile de ardei in marinada si le fierbem timp de 3 minute.

Aranjam apoi ardeii si legumele in straturi, in borcane sterilizate. Umplem borcanele cu marinada si le acoperim cu capace.

Punem pe fundul unei cratite o carpa sau un prosop de bucatarie. Introducem borcanele in cratita si turnam apa calda pana la „umerii” borcanelor.

Din momentul in care apa incepe sa fiarba, mai lasam cratita pe foc aproximativ 7 minute.

Scoatem apoi borcanele din oala si strangem bine capacele. Intoarcem borcanele cu gura in jos (ne asiguram ca nu exista scurgeri) si le infasuram intr-o patura sau un prosop gros. Le lasam sa se raceasca peste noapte.

A doua zi, dupa ce borcanele s-au racit complet, le depozitam intr-un loc intunecat si racoros, de preferat in pivnita sau in camara.

Să aveți poftă! Poftă bună!

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Vinete pentru iarnă, la borcan – Rețetă rapidă și gustoasă, borcanele dispar imediat din cămară
Aperitive

Vinete pentru iarnă, la borcan – Rețetă rapidă și gustoasă, borcanele dispar imediat din cămară

Rețetă simplă și gustoasă, foarte ușor de pregătit – Vinete marinate cu usturoi, o bunătate!
Aperitive

Rețetă simplă și gustoasă, foarte ușor de pregătit – Vinete marinate cu usturoi, o bunătate!

Rețetă simplă și rapidă, fără sterilizare – Ardei grași prăjiți în ulei, pentru iarnă, la borcan
Aperitive

Rețetă simplă și rapidă, fără sterilizare – Ardei grași prăjiți în ulei, pentru iarnă, la borcan

Pârjoluțe moldovenești, rețetă simplă și gustoasă – Rețetă tradițională, din Dorohoi
Aperitive

Pârjoluțe moldovenești, rețetă simplă și gustoasă – Rețetă tradițională, din Dorohoi

Cea mai gustoasă rețetă de sezon – Ardei grași prăjiți ușor în ulei, pentru iarnă, la borcan
Aperitive

Cea mai gustoasă rețetă de sezon – Ardei grași prăjiți ușor în ulei, pentru iarnă, la borcan

Metodă simplă, rapidă și gustoasă de conservare – Ardei gras pentru iarnă, la borcan
Aperitive

Metodă simplă, rapidă și gustoasă de conservare – Ardei gras pentru iarnă, la borcan

Next Post
Dovlecei gustoși și crocanți la borcan, pentru iarnă – Rețeta delicioasă a surorii mele

Dovlecei gustoși și crocanți la borcan, pentru iarnă - Rețeta delicioasă a surorii mele

Discussion about this post

RECOMANDĂRI /SUGESTII

Plăcintă cu brânză moale – Atât de bună și gustoasă încât știu pe de rost rețeta și ingredientele
Fără categorie

Plăcintă cu brânză moale – Atât de bună și gustoasă încât știu pe de rost rețeta și ingredientele

Tort fin cu brânză de vaci și jeleu – Aveți nevoie de 500g brânză de vaci, 120g zahăr, 250g smântână fermentată și…
Fără categorie

Tort fin cu brânză de vaci și jeleu – Aveți nevoie de 500g brânză de vaci, 120g zahăr, 250g smântână fermentată și…

Ruladă pufoasă și delicioasă, cu gem sau dulceață – O rețetă simplă, ce merită păstrată în sertar
Dulciuri și prăjituri

Ruladă pufoasă și delicioasă, cu gem sau dulceață – O rețetă simplă, ce merită păstrată în sertar

Prăjitura “Înghețata Falsă” – Prăjitură fragedă și delicioasă, cu cremă delicată și aromată
Fără categorie

Prăjitura “Înghețata Falsă” – Prăjitură fragedă și delicioasă, cu cremă delicată și aromată

Tort Kiev – Rețeta originală, pas cu pas – Prăjitură delicioasă de casă, mereu în topul căutărilor
Dulciuri și prăjituri

Tort Kiev – Rețeta originală, pas cu pas – Prăjitură delicioasă de casă, mereu în topul căutărilor

Pâine de casă nefrământată – Se prepară din 500g făină, 340 ml apă călduță, 13g drojdie, 2 lingurițe de sare și una de zahăr
Fără categorie

Pâine de casă nefrământată – Se prepară din 500g făină, 340 ml apă călduță, 13g drojdie, 2 lingurițe de sare și una de zahăr

Ustensile pentru gătit

Cutite profesionale
  • Politica de confidențialitate
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Aperitive
  • Dulciuri și prăjituri
  • Feluri principale

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate