Aceasta reteta este foarte simpla. Iti recomand sa o incerci chiar astazi. Fasiile de ardei gras sunt parfumate si gustoase. Iti fac imediat pofta de mancare…

Ingrediente:

  • 2 kg ardei gras, 2 morcovi
  • 3 captatani de usturoi
  • Marar, patrunjel

Ingrediente pentru marinada:

  • 300 ml apa
  • 200 ml ulei de floarea soarelui
  • 50 ml otet 9%, 2 linguri sare
  • 1 lingura zahar, 5 boabe de piper negru

Mod de preparare:

Decojim morcovii si-i dam pe o razatoare grosiera. Decojim cateii de usturoi si-i dam pe o razatoare fina. Amestecam usturoiul cu morcovii.

Tocam marunt patrunjelul si mararul. Amestecam verdeata cu legumele. Spalam bine ardeii grasi, le scoatem cotorul cu seminte si ii taiem in fasii.

Amestecam intr-o catita, apa cu uleiul de floarea soarelui, otetul, zaharul si boabele de piper negru. Fierbem marinada. Adaugam fasiile de ardei in marinada si le fierbem timp de 3 minute.

Aranjam apoi ardeii si legumele in straturi, in borcane sterilizate. Umplem borcanele cu marinada si le acoperim cu capace.

Punem pe fundul unei cratite o carpa sau un prosop de bucatarie. Introducem borcanele in cratita si turnam apa calda pana la „umerii” borcanelor.

Din momentul in care apa incepe sa fiarba, mai lasam cratita pe foc aproximativ 7 minute.

Scoatem apoi borcanele din oala si strangem bine capacele. Intoarcem borcanele cu gura in jos (ne asiguram ca nu exista scurgeri) si le infasuram intr-o patura sau un prosop gros. Le lasam sa se raceasca peste noapte.

A doua zi, dupa ce borcanele s-au racit complet, le depozitam intr-un loc intunecat si racoros, de preferat in pivnita sau in camara.

Să aveți poftă! Poftă bună!