Rețetă explicată pas cu pas, cu imagini – Prăjitură rapidă cu caise, la tigaie – Fragedă, moale, pufoasă și delicioasă – Aveți nevoie de 250g caise, 20g unt, 1 lingură zahăr și […]
Ingrediente necesare:
- 250 g caise
- 20 g unt
- 1 lingură zahăr
- 1 ou
- 1 plic zahăr vanilat
- 60 g zahăr tos
- 50 ml ulei
- 100 ml lapte
- 160 g făină
- 8 g praf de copt
Mod de preparare:
Topim untul într-o tigaie, adăugăm zahărul și amestecăm pe foc mic până se topește complet.
Punem jumătățile de caise în tigaie și le lăsăm pe foc mic 5 minute.
Într-un bol, omogenizăm oul cu zahărul vanilat și cel tos. Încorporăm uleiul, laptele iar la final încorporăm și făina cernută împreună cu praful de copt.
Turnăm aluatul astfel obținut peste caisele din tigaie și uniformizăm ușor. Acoperim cu capac și gătim pe foc mic 10-15 minute.
Întoarcem prăjitura pe cealaltă parte și o mai ținem pe foc, sub capac, pentru încă 5 minute.
Savurați cu poftă! Poftă bună!