Rețetă rapidă și gustoasă – Prânz gustos și savuros pentru toată familia – Ghiveci de legume și aripioare de pui la cuptor
Timp de preparare:35 minute
Nr. de porții:4-6
Ingrediente
- 1 kg aripioare de pui
- 2 cepe
- 4 ardei
- 6-7 roșii potrivite
- Sare și piper
- 100 gr orez
Cum se prepară?
Aripioarele se spală, se condimentează cu sare și piper, se dau la cuptorul preîncălzit la 200 pentru 20-25 minute.
Într-o cratiță punem puțin ulei. Se pune ceapa curățată și tăiată mărunt la călit.
Ardeii se spală, se taie mărunt și se adaugă peste ceapă, se lasă 5 minute împreună cu ceapa.
Roșiile se fierb 5 minute, se curăță și le tăiem bucățele.
Le adaugăm peste ceapă și ardei, amestecăm puțin și adăugăm orezul spălat bine. Condimentăm cu sare și piper după gust.
Adăugăm 100-150 ml apă călduță și lăsăm aproximativ 20 minute la foc mediu. Vă doresc poftă bună.
Rețeta aparține d-nei. Daniela Maria Todea și a fost preluată cu acord expres