Rețetă rapidă și gustoasă – Prânz gustos și savuros pentru toată familia – Ghiveci de legume și aripioare de pui la cuptor

Timp de preparare:35 minute

Nr. de porții:4-6

Ingrediente

  • 1 kg aripioare de pui
  • 2 cepe
  • 4 ardei
  • 6-7 roșii potrivite
  • Sare și piper
  • 100 gr orez

Cum se prepară?

Aripioarele se spală, se condimentează cu sare și piper, se dau la cuptorul preîncălzit la 200 pentru 20-25 minute.

Într-o cratiță punem puțin ulei. Se pune ceapa curățată și tăiată mărunt la călit.

Ardeii se spală, se taie mărunt și se adaugă peste ceapă, se lasă 5 minute împreună cu ceapa.

Roșiile se fierb 5 minute, se curăță și le tăiem bucățele.

Le adaugăm peste ceapă și ardei, amestecăm puțin și adăugăm orezul spălat bine. Condimentăm cu sare și piper după gust.

Adăugăm 100-150 ml apă călduță și lăsăm aproximativ 20 minute la foc mediu. Vă doresc poftă bună.

Rețeta aparține d-nei. Daniela Maria Todea și a fost preluată cu acord expres