Cea mai pufoasă, moale și rumenă pâine de casă – Crusta crocantă te va cuceri pe deplin

Cea mai pufoasă, moale și rumenă pâine de casă – Crusta crocantă te va cuceri pe deplin – Pentru această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente:

  • 50 g drojdie
  • 1 l apă
  • 3 linguri ulei
  • 2 linguri zahăr
  • 2 lingurițe sare
  • 1.5 kg făină

Mod de preparare:

1. Într-un bol, dizolvăm drjdia în apa caldă. Adăugăm sarea, zahărul și amestecăm.

2. Adăugăm făina cernută și frământăm până când obținem un aluat moale și pufos, pe care îl lăsăm la dospit 90 de minute.

3. După acest interval de timp, așezăm aluatul într-o tavă de copt tapetată cu ulei. Coacem la temperatura de 220 de grade, timp de 45 de minute.

Să aveți poftă!

Încearcă și… Pâine gustoasă de casă

Bagi aluatul la cuptor, pâinea-i gata în 40 minute

Ingrediente necesară:

  • 650 g făină
  • 300 ml apă
  • 25 g drojdie
  • 6 linguri zahăr
  • 2 lingurițe sare
  • 2 ouă
  • 2 linguri smântână
  • 3 linguri ulei

Mod de preparare:

1. Într-un bol, turnăm apa. Adăugăm drojdia și amestecăm foarte bine. Treptat, adăugăm făina, smântâna, zahărul, sarea și oul. Amestecăm bine până la omogenizare.

2. Frământă până obținem un aluat moale și pufos. Adăugăm uleiul, acoperim aluatul cu un prosop și îl lăsăm la crescut pentru 30 minute, la loc cald.

3. Așezăm aluatul într-o formă de copt tapetată cu ulei. Coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 40 de minute.

Să o savurați cu poftă! Poftă bună!