Ingrediente necesare:

  • 4 linguri făină
  • 5 linguri zahăr
  • 4 ouă
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingură pudră de cacao

Ingrediente necesare pentru cremă:

  • 500 ml smântână pentru frișcă
  • 200 g ciocolată albă de menaj
  • 100 g zahăr pudră

Ingrediente necesare pentru glazură:

  • 2 linguri lapte
  • 2 linguri ulei
  • 100 g ciocolată de menaj

Mod de preparare:

Începem prin a separa albușurile de gălbenușuri. Mixăm spumă albușurile după care adăugăm treptat zahărul și continuăm să mixăm până obținem o spumă tare și lucioasă.

Adăugăm și gălbenușurile pe rând. La final, încorporăm și făina cernută împreună cu praful de copt și cu pudra de cacao.

Tapetăm o tavă de 25*25 cm cu hârtie de copt în care turnăm uniform compoziția de sus. Coacem timp de 15-20 de minute, la cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius. După ce se răcește, tăiem blatul în două.

Pentru cremă, punem smântâna într-o cratiță, pe foc mediu spre mic. Adăugăm și bucățelele de ciocolată și amestecăm până acestea se topesc complet. Luăm cratița de pe foc și mixăm compoziția, adăugând și zahărul pudră.

Peste primul blat întindem uniform crema după care așezăm și al doilea blat peste stratul de cremă.

Dăm prăjitura la frigider pentru 2 ore.

Pentru glazură, topim ciocolata la bain-marie împreună cu uleiul și cu laptele, amestecând continuu până la omogenizare.

După cele 2 ore, turnăm glazura peste prăjitură, într-un strat cât mai uniform.

Dăm prăjitura înapoi la frigider până se solidifică și glazura.

Să o savurați cu poftă! Poftă bună!