Rețetă pas cu pas, cu imagini – Pâine gustoasă cu ceapă caramelizată – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente necesare:
- 500 g făină de speltă
- 300 ml apă călduță
- 1 cubuleț de drojdie
- 1 linguriță sare
- 2 linguri ulei
- 250 g ceapă prăjită
Mod de preparare:
Încălziți cuptorul la 200 °C. Într-un bol mare, amestecați făina cu sarea și ceapa prăjită.
Dizolvați drojdia în apa călduță și adăugați-o în bol peste amestecul de făină. Amestecați toate ingredientele cu un robot de bucătărie până se formează un aluat ferm.
Adăugați uleiul treptat, dacă este necesar, și frământați aluatul pe o suprafață înfăinată până devine neted.
Modelați aluatul în formă de pâine pe o tavă de copt acoperită cu hârtie de copt, ungeți suprafața pâinii cu apă, acoperiți cu un prosop de bucătărie și lăsați să crească într-un loc cald timp de aproximativ 40 de minute, până își dublează dimensiunea.
Coaceți pâinea timp de 40 de minute în cuptorul preîncălzit până devine crocantă.
Sfat:
- Pentru a verifica dacă pâinea este gata, bateți ușor pe partea de jos a acesteia (ținând-o cu un prosop de bucătărie în cealaltă mână) și dacă sună gol, atunci este perfectă
- Pâinea va avea un gust și mai proaspăt dacă, pe lângă ceapa prăjită, adăugați și ceapă verde proaspătă tăiată în aluat
Savurați cu poftă! Poftă bună!