kiloRețete
miercuri, mai 21, 2025
kiloRețete
No Result
View All Result

Prăjitură la tavă Eclerino – Prăjitură ușoară, cremoasă și delicioasă – Rețetă de nota 10+

Ingrediente necesare pentru aluat:

  • 150 g făină
  • 150 ml apă
  • 150 ml lapte
  • 150 g unt cu 80% grăsime
  • 5 ouă
  • 1 praf de sare

Ingrediente necesare pentru crema de vanilie:

  • 500 ml lapte
  • 6 gălbenușuri
  • 150 g zahăr
  • 50 g făină
  • 400 ml frișcă lichidă
  • 2 linguri extract de vanilie
  • 10 g gelatină

Ingrediente necesare pentru ganache-ul de ciocolată:

  • 200 ml frișcă lichidă
  • 150 g ciocolată cu 54% cacao

Alte ingrediente necesare:

  • 600 ml frișcă lichidă
  • 50 g zahăr pudră vanilat

Mod de preparare:

Înainte de toate, setăm cuptorul la 200 de grade Celsius.

Pentru aluat, punem într-o cratiță mică laptele, apa, sarea și cubulețele de unt. Punem cratița pe foc și imediat ce lichidul ajunge la punctul de fierbere, adăugăm făina. Amestecăm foarte bine, cu o lingură, până aluatul se leagă și se formează o pojghiță albicioasă pe baza cratiței.

În total, timpul de pregătire al aluatului este de 4-5 minute, timp de gătire necesară ca aluatul să piardă cât mai mult lichid.

Transferăm aluatul într-un castron curat. Când ajunge la temperatura camerei, adăugăm pe rând câte un ou, amestecând până la omogenizare după fiecare. Mutăm aluatul astfel obținut într-o tavă de 26*38, antiaderentă, unsă cu unt. Uniformizăm cu o spatulă, formând și o bordură mică de jur împrejur. Dăm tava la cuptor pentru 30-35 minute.

Între timp, pregătim și crema de vanilie. Mixăm gălbenușurile spumă, împreună cu vanilia și cu zahărul. Treptat, încorporăm și făina, după care punem și 100 ml de lapte rece.

Punem la fiert restul de lapte, pe foc mic. Când ajunge la punctul de fierbere, adăugăm compoziția de gălbenușuri și amestecăm energetic timp de 3-4 minute până crema se îngroașă. Transferăm crema astfel obținută într-un castron curat.

Hidratăm foile de gelatină într-un castron cu apă foarte rece, aproximativ 5 minute.

Separat, mixăm cele 400 de ml de frișcă lichidă.

După hidratare, stoarcem bine gelatina și o încorporăm în crema de vanilie caldă, de 40 grade Celsius. Treptat, încorporăm și frișca bătută, folosind o spatulă și mișcări ușoare de jos în sus.

Peste blatul copt și răcit turnăm crema de vanilie și o nivelăm. Dăm tava la congelator pentru 20 de minute.

Pentru ganache, topim bucățelele de ciocolată în frișca lichidă, pe baie de aburi, amestecând până la omogenizare. După cele 20 de minute, întindem ganache-ul de ciocolată peste crema închegată, în strat uniform. Păstrăm 2-3 linguri pentru a finisa prăjitura.

Dăm tava înapoi la congelator.

Batem cele 600 de ml de frișcă lichidă. Când începe să se întărească, adăugăm zahărul pudră și continuăm să batem până se întărește. Întindem frișca uniform peste stratul de ganache și nivelăm. La final, decorăm cu ganache-ul pus deoparte.

Dăm prăjitura la frigider peste noapte sau măcar pentru 3 ore înainte de a o servi.

Să o savurați cu poftă! Poftă bună!

Sursă rețetă: mademoisellebrulee.ro

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Cornulețe pufoase cu susan
Fără categorie

Cornulețe pufoase cu susan

Chec aperitiv cu șuncă, brânză și legume
Fără categorie

Chec aperitiv cu șuncă, brânză și legume

Chifle moi și pufoase
Fără categorie

Chifle moi și pufoase

Lipii pufoase coapte la cuptor
Fără categorie

Lipii pufoase coapte la cuptor

Sarmale tradiționale cu carne tocată și varză murată
Fără categorie

Sarmale tradiționale cu carne tocată și varză murată

Plăcintă bulgărească cu brânză și iaurt
Fără categorie

Plăcintă bulgărească cu brânză și iaurt

Next Post

Negresă de casă cu bezea cremoasă și delicioasă - Cea mai bună prăjitură tip negresă

RECOMANDĂRI /SUGESTII

Bhatura – Lipii indiene foarte gustoase și ușor de preparat
Fără categorie

Bhatura – Lipii indiene foarte gustoase și ușor de preparat

Ruladă Ziua și Noaptea – Ruladă cu cremă de vanilie și ciocolată, foarte fragedă și elegantă
Fără categorie

Ruladă Ziua și Noaptea – Ruladă cu cremă de vanilie și ciocolată, foarte fragedă și elegantă

Aluat simplu de patiserie, pentru mici delicii – Aveți nevoie de 1 ou, 200g margarină, 100 ml smântână și 350g făină
Fără categorie

Aluat simplu de patiserie, pentru mici delicii – Aveți nevoie de 1 ou, 200g margarină, 100 ml smântână și 350g făină

Prăjitură la tavă (cu ciocolată, mascarpone și vișine) – Se prepară din 120g făină, 4 ouă, 120g unt, 100g ciocolată neagră și…
Fără categorie

Prăjitură la tavă (cu ciocolată, mascarpone și vișine) – Se prepară din 120g făină, 4 ouă, 120g unt, 100g ciocolată neagră și…

Prăjitură de casă cu brânză dulce și jeleu de portocale – Cea mai delicioasă prăjitură de casă
Fără categorie

Prăjitură de casă cu brânză dulce și jeleu de portocale – Cea mai delicioasă prăjitură de casă

Mâncărică gustoasă de praz, cu măsline – Aveți nevoie de 3 fire de praz, 200g măsline, 1 ardei și…
Fără categorie

Mâncărică gustoasă de praz, cu măsline – Aveți nevoie de 3 fire de praz, 200g măsline, 1 ardei și…

Ustensile pentru gătit

Cutite profesionale
  • Politica de confidențialitate
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Aperitive
  • Dulciuri și prăjituri
  • Feluri principale

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate