Ingrediente necesare pentru 1 foaie:
- *vom avea nevoie de 2 blaturi, așadar dublăm cantitățile*
- 150 g făină
- 100 g unt
- 3 gălbenușuri
- 100 ml lapte cald
- 2 linguri pudră de cacao
- Jumătate linguriță bicarbonat
- 90 g zahăr pudră
Ingrediente necesare pentru bezea:
- 6 albușuri
- 130 g zahăr tos
- 1 praf de sare
- 1 linguriță zeamă de lămâie
Alte ingrediente necesare:
- Ciocolată pentru decor
- Nutella sau gem
Mod de preparare:
Pentru prima foaie, amestecăm făina cu pudra de cacao și cu bicarbonatul. Într-un alt bol, frecăm untul spumă împreună cu gălbenușurile și cu zahărul. Turnăm treptat și laptele, după care încorporăm și amestecul de ingrediente uscate.
Omogenizăm și întindem compoziția într-o tavă unsă cu unt și presărată cu făină ( 21*26 cm ). Coacem foaia de blat timp de 20 de minute la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius. Procedăm la fel și mai coacem încă o foaie de blat.
Pentru bezea, mixăm spumă albușurile împreună cu un praf de sare. Mixând continuu, adăugăm treptat și zahărul după care zeama de lămâie.
Întindem uniform un strat de nutella sau de gem peste prima foaie de blat. Așezăm a doua foaie peste care întindem bezeaua. Dăm tava la cuptor pentru 5-6 minute.
După ce se răcește, decorăm prăjitura cu bucățele de ciocolată și cu ciocolată rasă.
Să o savurați cu poftă! Poftă bună!
Sursă rețetă: bistromama.pl/2011/07/ciasto-ze-sliwka-kalifornijska-i.html