Ingrediente necesare pentru foi:
- 200 g făină
- 2 ouă
- 2 linguri pudră de cacao
- 160 g zahăr
- 1 linguriță extract de vanilie
- 1 plic praf de copt
- 40 ml apă
- 70 ml ulei
- 100 g iaurt
- 140 ml cafea fierbinte
Ingrediente necesare pentru glazură:
- Câteva picături de ulei
- 80 g ciocolată de menaj
Alte ingrediente necesare:
- Scorțișoară
- 100 g gem de prune
Mod de preparare:
Mixăm ouăle împreună cu zahărul după care încorporăm și uleiul, iaurtul, apa și vanilia. Încorporăm și făina amestecată cu pudra de cacao și cu praful de copt, folosind o spatulă. La final, turnăm treptat și cafeaua fierbinte.
Tapetăm o tavă de 20*20 cm cu hârtie de copt și transferăm în ea compoziția. Coacem timp de 20 de minute, la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius. După ce blatul se răcește, îl tăiem în 3 părți egale.
Ungem prima foaia cu gem de prune amestecat cu scorțișoară și așezăm a doua foaie. Procedăm la fel, până umplem foile cu gem.
Pentru glazură, topim ciocolata împreună cu câteva picături de ulei la baie de aburi, amestecând până la omogenizare.
Porționăm prăjitura în cubulețe după care glazurăm fiecare cubuleț.
Să o savurați cu poftă! Poftă bună!