Ingrediente necesare pentru blat:

  • 6 albușuri
  • 170 g zahăr pudră
  • 150 g fulgi de cocos
  • 100 g mac

Ingrediente necesare pentru cremă:

  • 500 ml smântână pentru frișcă cu minim 30% grăsime
  • 5 linguri zahăr
  • 250 g brânză mascarpone
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 2 lingurițe gelatină granule – opțional

Alte ingrediente necesare:

  • Napolitane pentru decor
  • 800 g căpșuni

Mod de preparare:

Începem prin a preîncălzi cuptorul la 180 de grade Celsius, și tapetăm o tavă de 25*35 cm cu hârtie de opt.

Într-un vas, amestecăm fulgii de cocos cu macul și punem deoparte. Într-un alt vas, mixăm albușurile spumă, după care adăugăm treptat zahărul și mixăm până obținem o bezea tare și lucioasă. La final, încorporăm în bezea, cu o spatulă, amestecul de mac și cocos.

Transferăm compoziția astfel obținută în tava pregătită și coacem timp de 15-20 de minute aproximativ.

În acest timp, pregătim și crema.

Spălăm și curățăm căpșunile și le tăiem în jumătate. Dizolvăm gelatina în 60 ml de apă călduță. Lăsăm să se răcească după care o amestecăm cu zahărul tos și cel vanilat. Adăugăm și mascarpone și, treptat, și smântâna mixată în prealabil.

Peste blatul rece, întindem un strat subțire de cremă, așezăm căpșunile, după care întindem și crema rămasă, într-un strat uniform.

Presărăm cu napolitane sfărâmate și dăm prăjitura la frigider pentru câteva ore.

Să o savurați cu poftă! Poftă bună!