Chifle dulci sub formă de trandafir – Desertul gingaș cu brânză dulce la care nu vei mai renunța – Pentru această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
Ingrediente necesare:
- 250 ml lapte
- 3 ouă
- 200 g zahăr
- 100 g unt
- 700 g făină
- 2 pachețele zahăr vanilat
- 25 g drojdie
- 500 g brânză de vaci
- 150 g stafide
- coajă de lămâie
- 1 linguriță sare
Mod de preparare:
1. Pentru început, punem stafidele la hidratat în apă clocotită.
2. Într-un bol, turnăm laptele cald. Adăugăm drojdia, zahărul și 250 de grame de făină. Amestecăm bine și lăsăm compoziția la loc cald, timp de 15 minute.
2. Într-un bol separat, batem ouăle cu ajutorul unui mixer. Adăugăm untul topit, vanilia și sarea. Amestecăm bine, pe urmă adăugăm zahărul și maiaua pregătită anterior.
Treptat, adăugăm făina rămasă și frământăm până obținem un aluat moale, elastic și pufos.
3. Pentru umplutură, amestecăm brânza de vaci cu stafidele hidratate. Adăugăm oul, zahărul și amestecăm foarte bine.
4. După ce a crescut, împărțim aluatul în 16 bucățele egale. Întindem fiecare bucățică de aluat într-o foaie subțire. Pe deasupra, adăugăm câte o lingură de umplutură.
Pliem marginile și formăm pachețele sub formă de trandafiri.
5. Așezăm trandafirii pe o tavă acoperită cu hârtie de copt. Tapetăm cu un bătut și coacem la temperatura de 180 de grade, până se rumenesc frumos.
Să le savurați cu drag! Poftă bună!
Discussion about this post