Ingrediente necesare:
Pentru blat:
- 350 g făină
- 100 g zahăr
- 2 linguri miere
- 80 g margarină sau unt
- 1 linguriță bicarbonat
- 2 linguri cacao
- 2 ouă
Pentru cremă:
- 1200 ml lapte
- 3 plicuri budincă de vanilie (sau cremă de casă)
- 200 g margarină sau unt
- 200 g zahăr pudră
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 200 g pișcoturi
- 100 ml cafea neagră
- jumătate de sticluță esență de rom
Decor: zahăr pudră
Mod de preparare:
Încălzim margarina, mierea, zahărul, praful de cacao și ouăle la bain-marie, cât să se topească zahărul… Luăm de pe foc și lăsăm un pic să se răcească compoziția, apoi adăugăm făina, amestecată cu bicarbonat… F
Frământăm un aluat moale… Dacă aluatul nu iese destul de moale, mai adăugăm 1-2 linguri de lapte…
Împărțim aluatul în 2 părți egale și coacem cele 2 blaturi într-o tavă (36 * 28 cm), tapetată cu hârtie de copt, la 180 grade Celsius.
Coacem timp de 10 minute / blat.
Amestecăm praful de budincă cu un pic de lapte, apoi fierbem cu restul de lapte și lăsăm budinca să se răcească. Frecăm margarina cu restul de zahăr și zahăr vanilat, apoi incorporăm în budincă.
Întindem o parte din cremă pe primul blat și așezăm pișcoturile înmuiate în cafea. Întindem crema rămasă peste pișcoturi și așezăm al 2-lea blat.
Lăsăm la frigider peste noapte. A doua zi, decorăm cu zahăr pudră și servim.
Dacă doriți, puteți pregăti și o glazură de ciocolată…
Să o savurați cu drag! Poftă bună!
Discussion about this post