Ingrediente necesare:
- 200 g ciuperci
- 9 ardei kapia
- 1 pahar orez
- câteva linguri făină
- 4 cepe
- 3 morcovi
- 3 roșii
- 3 linguri pastă de tomate
- 1 legătură mărar
- ulei, sare și piper
Mod de preparare:
Începem prin a tăia, cu grijă, capacul ardeilor. Îndepărtăm semințele și cotoarele.
Pentru umplutură, curățăm și tocăm ceapa și ciupercile, curățăm morcovii și îi dăm pe răzătoare. În 2-3 linguri de ulei încins călim ceapa până devine translucidă, apoi adăugăm și ciupercile și morcovii.
Continuăm să căli legumele timp de 5 minute, cât să se înmoaie și punem și condimentele. Adăugăm apoi și orezul spălat în mai multe ape, călim pentru încă 2-3 minute, apoi punem pasta de tomate. Amestecăm și mai ținem compoziția pe foc mediu timp de 3 minute, după care lăsăm să se răcească.
După ce s-a mai răcit un pic, adăugăm făina, mărarul tocat mărunt și amestecăm foarte bine. Cât timp umplem ardeii, punem un vas cu apă la fiert.
Sigilăm ardeii umpluți cu câte un căpăcel obținut dintr-o bucată de roșie, apoi punem ardeii într-o cratiță.
Punem cratița pe foc și turnăm apa clocotită peste ardeii umpluți, apoi punem deasupra o farfurie și acoperim tigaia cu un capac. Fierbem timp de 20 de minute, la foc mediu.
Să îi savurați cu poftă! Poftă bună!
Rețetă preluată de pe barbatlacratiță.ro