Rețetă cu imagini, pas cu pas – Se repară simplu și rapid – Vinete la cuptor, în vas yena, cu piept de curcan și parmezan – Rețetă gustoasă și rapidă
Ingrediente necesare:
- 2 vinete
- 300 g piept de curcan
- 2 cepe mici
- 2 căței usturoi
- 500 g piure de roșii
- Sare, piper și boia după gust
- Ulei de măsline
- 50 g parmezan
- Mozzarella
- Pătrunjel verde tocat mărunt
Mod de preparare:
Tăiem vinetele în două și scoatem miezul. Tocăm mărunt miezul vinetelor și punem deoparte. Tăiem carnea în cuburi și ceapa în sferturi. Tăiem și usturoiul în bucățele după care punem aceste 3 ingrediente în blender și măcinăm.
Ungem o tavă yena cu ulei de măsline și punem vinetele scobite în ea. Le ungem cu ulei de măsline, le condimentăm cu sare și piper și le dăm la cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru 15 minute.
Încingem 2 linguri de ulei într-o tigaie și prăjim amestecul de carne, adăugând și condimentele. Adăugăm și miezul vinetelor, amestecăm și prăjim totul împreună timp de 1-2 minute. Adăugăm și piureul de roșii, oregano, cimbru și amestecăm bine. Gătim totul împreună timp de 5 minute.
Scoatem vasul din cuptor și umplem vinetele cu amestecul de carne. Deasupra punem parmezan ras, felii de mozzarella și dăm tava înapoi la cuptor pentru încă 10-15 minute.
Decorăm cu pătrunjel verde și putem servi.
Savurați cu poftă! Poftă bună!