Fursecuri de ciocolată cu umplutură de cocos – Se prepară din 150g făină, 60g fulgi de cocos, 125g unt, 100g zahăr pudră și…

Ingrediente necesare pentru aluat:

  • 125 g unt
  • 50 g zahăr pudră
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 1 lingură smântână
  • Coaja rasă de la jumătate de lămâie
  • 150 g făină
  • 1 lingură pudră de cacao
  • Jumătate plic praf de copt

Ingrediente necesare pentru umplutură:

  • 60 g fulgi de cocos
  • 50 g zahăr pudră
  • 1 albuș

Ingrediente necesare pentru glazură:

  • Ciocolată cu lapte

Mod de preparare:

Punem cubulețele de unt într-un bol. Adăugăm zahărul vanilat și cel pudră și mixăm spumă. Încorporăm smântâna și coaja de lămâie.

Treptat încorporăm și făina amestecată cu pudra de cacao și cu praful de copt. Împachetăm aluatul în folie alimentată și dăm la frigider pentru minim 30 de minute.

Pentru umplutură, mixăm albușurile spumă tare împreună cu zahărul după care încorporăm fulgii de cocos.

După 30 de minute, întindem aluatul la o grosime de 3 mm și decupăm rondele de 5-6 cm cu ajutorul unui pahar sau formă specială. Transferăm rondelele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și punem umplutură pe fiecare. Împachetăm umplutura cu aluatul, formând fursecurile.

Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timp de 20 de minute. Lăsăm fursecurile să se răcească, după care turnăm ciocolata topită deasupra.

Savurați cu poftă! Poftă bună!