Ingrediente necesare:

  • 500 g varză
  • 2 morcovi
  • 1 ceapă
  • 1 ardei
  • 1 legătură mărar
  • 250 ml roșii în suc propriu
  • Ulei
  • Sare și piper

Mod de preparare:

Începem prin a toca varza fideluță, apoi tocăm și ardeiul și ceapă și dăm morcovul prin răzătoare.
Într-o oală, încingem câteva linguri de ulei, apoi adăugăm ceapa, morcovul și ardeiul. Le călim timp de câteva minute la foc mediu, până se înmoaie.

Separat, punem la încălzit 2 litri de apă.

După ce legumele s-au înmuiat, turnăm apa peste ele, adăugăm și varza și fierbem ciorba timp de 20-30 de minute.
După aceea, adăugăm și 250 ml de roșii în suc propriu, amestecăm și mai fierbem timp de 10 minute.
La final, luăm ciorba de pe foc și adăugăm mărarul tocat mărunt.

Să o savurați cu poftă! Poftă bună!

Rețetă preluată de pe www.barbatlacratita.ro