Rețetă fără făină, fără ouă și fără zahăr – Prăjitură fără coacere, cu blat de nucă, lapte de cocos și unt de arahide
Ingrediente necesare:
- 120 g nucă măcinată
- 120 g curmale fără sâmburi, înmuiate în apă timp de 20 de minute
- 200 g unt de arahide
- 70 g ulei de cocos
- 400 ml lapte de cocos
- 250 g fructe de pădure congelate
- 3 linguri semințe chia
- 2 linguri miere
- Un praf de sare
- Un praf de scorțișoară
Mod de preparare:
Uscăm curmalele după care le mixăm cu mixerul vertical pentru a obține o pastă groasă.
Amestecăm curmalele cu nuca, scorțișoara, cu un praf de sare și cu jumătate din cantitatea de unt de arahide.
Vom obține o compoziție ușor de modelat pe care o transferăm într-o tavă rotundă, de 23 cm, unsă cu un pic de ulei de cocos. Uniformizăm, formând un blat. Dăm tava la congelator pentru 10 minute.
Între timp, amestecăm untul rămas cu uleiul de cocos și turnăm peste blatul din tavă.
Dăm tava înapoi la congelator pentru 15-20 de minute.
Amestecăm laptele de cocos cu mierea și transferăm în tavă. Dăm tava înapoi la congelator pentru 15 minute.
Punem la fiert fructele de pădure împreună cu 1 lingură de miere. Amestecăm și fierbem timp de 2-3 minute, până obținem o compoziție omogenă.
Adăugăm semințele chia, amestecăm și lăsăm un pic deoparte.
Turnăm peste tort și dăm totul la frigider peste noapte.
Savurați cu poftă! Poftă bună!