Prăjitură cu cremă de vanilie, glazură de ciocolată și aromă de banane – Se prepară din 8 ouă, 4 linguri făină, 750 ml lapte și…
Ingrediente necesare pentru blat:
- 8 gălbenușuri
- 8 linguri zahăr tos
- 8 albușuri
- 4 linguri ulei
- 4 linguri pudră de cacao
- 4 linguri făină
- 1 plic praf de copt
Ingrediente necesare pentru sirop:
- 300 ml apă
- 8 linguri zahăr tos
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 750 ml lapte
- 8 linguri zahăr tos
- 3 plicuri budincă de vanilie
- 1 plic zahăr vanilat
- 250 g unt
- Esență de banane
Ingrediente necesare pentru glazură:
- 200 g ciocolată neagră
- 125 g unt
- 3 linguri lapte
- 1 lingură ulei
Mod de preparare:
Tapetăm o tavă de 25*40 cm cu hârtie de copt și setăm cuptorul la 180 de grade Celsius.
Pentru blat, mixăm gălbenușurile spumă împreună cu zahărul. Încorporăm uleiul, pudra de cacao, făina amestecată cu praful de copt și la final albușurile bătute spumă tare.
Transferăm compoziția în tava pregătită și coacem blatul timp de 30 de minute aproximativ.
Pentru sirop, topim zahărul în apă.
Pentru cremă, pregătim budinca din lapte, zahăr tos și cel vanilat și praful de budincă. După ce se îngroașă, luăm de pe foc și lăsăm budinca să se răcească.
Mixăm untul spumă împreună cu esența de banane după care încorporăm lingură cu lingură budinca rece, mixând până la omogenizare.
Însiropăm blatul, întindem crema peste blat. După plac, putem punem și rondele de banane peste blatul însiropat.
Pentru glazură, punem toate ingredientele într-o cratiță. Punem pe foc și amestecăm până la omogenizare după care turnăm glazura peste stratul de cremă.
Dăm la frigider până glazura se întărește.
Savurați cu poftă! Poftă bună!