Roșii cherry conservate în marinadă – Metodă de conservare la brocan, simplă și ușor de realizat

Dacă vă plac roșiile cherry de grădină și vreți să vă bucurați de gustul lor și în afara sezonului, vă recomandăm această metodă de conservare la brocan, simplă și ușor de realizat.

Ingrediente:

  • 1 kg roșii cherry
  • 600 g nuci
  • 10 căței de usturoi
  • 1/2 ardei chili
  • 2 lingurițe de tarhon
  • 1 linguriță de mentă uscată
  • 1 linguriță de coriandru
  • 1 linguriță de busuioc uscat
  • 150 ml oțet de mere
  • 2 l apă

Mod de preparare:

  • Se pune în vasul blenderului jumătate de ardei chili, cățeii de usturoi și nucile, se adaugă puțină apă și se mărunțesc ingredientele.
  • Se adaugă la masa rezultată menta uscată și busuiocul, semințele de coriandru și tarhon și se pornește din nou blenderul.
  • Roșiile cherry se spală și se așează într-un borcan sterilizat.
  • Peste roșiile din borcan se adaugă apă clocotită, se închide cu capacul și se lasă pentru 20 de minute.
  • După 20 de minute, se scurge apa din borcan într-un bol, se toarnă peste roșii oțetul și compoziția de nuci obținută anterior și se completează cu apa din bol.
  • Se închide cu capacul și se agită bine borcanul, după care se scurge tot lichidul din borcan într-o cratiță, se dă în clocot și se toarnă, din nou, peste roșii.
  • Se închide borcanul și se lasă la răcit, la temperatura camerei, după care se depozitează într-un loc răcoros.

Să le savurați cu plăcere!

Încearcă și… Pastă de dovlecei la borcan

Cel mai bun sos din dovlecei pentru paste sau carne

Ingrediente necesare

  • 1 kg dovlecei
  • 600 g roșii
  • 250 g mere
  • 150 g morcovii
  • 250 g ardei gras
  • 1 ardei chili
  • 80 ml ulei de floarea-soarelui
  • 6 – 8 căței de usturoi
  • 20 g zahăr
  • sare

Mod de preparare:

Dovleceii, roșiile și merele se spală, se curăță și se toacă, cu ajutorul unei mașini de tocat carne sau a unui blender.

Dovleceii tineri se toacă întregi, iar la dovleceii maturi se scoate partea cu semințe înainte de a fi dați prin tocător.

Se transferă ingredientele pregătite anterior într-o cratiță și se dau la foc mic, amestecând periodic.

Între timp, se curăță morcovii, ardeii grași și ardeiul chilli și se dau prin tocător. În funcție de preferințele dumneavoastră în ceea ce privește gustul picant al preparatelor, adăugați tot ardeiul chilli sau mai puțin.

Dacă nu vă place gustul picant, puteți renunța la adăugarea ardeiului chilli.

Se adaugă morcovii și ardeii tocați la legumele aflate pe foc și se amestecă bine.

Se adaugă uleiul de floarea-soarelui, zahărul și sare după gust, se amestecă bine și se lasă compoziția la fiert pentru 30 – 40 de minute.

Se adaugă usturoiul tocat și se mai fierbe încă 8 – 10 minute.

Se transferă pasta obținută în borcane sterilizate și se sigilează cu capace.

Se întorc borcanele cu fundul în sus și se lasă la răcit, la temperatura camerei, după care pot fi depozitate la frigider sau în cămară la răcoare.

Să o savurați cu drag!