Rețetă explicată pas cu pas – Cheesecake Snickers, fin și cremos – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente necesare pentru blatul de biscuiți:
- 125 g biscuiți cu ciocolată
- 50 g biscuiți normali
- 80 g unt topit
Ingrediente necesare pentru caramel:
- 50 ml apă
- 115 g zahăr
- 125 ml smântână lichidă
- 50 g unt
- 100 g alune nesărate
Ingrediente necesare pentru umplutura de brânză:
- 600 g cremă de brânză
- 250 g mascarpone
- 125 g zahăr
- 1 plic zahăr vanilinat
- 45 g amidon
- 3 ouă
Ingrediente necesare pentru topping:
- 60 ml smântână lichidă
- 100 g ciocolată cu lapte
- 30 g alune nesărate
Mod de preparare:
Pentru blat, Adaugă untul topit peste biscuiții sfărâmați și amestecă. Adaugă compoziția în tavă și preseaz-o pe toată suprafața tăvii. Lasă la frigider să se întărească.
Pentru caramel, într-o cratiță, la foc mic, adaugă zahărul și apa. Amestecă până se dizolvă zahărul și devine auriu-maroniu. Adaugă smântâna lichidă și amestecă până se combină. Când caramelul începe să se închidă la culoare, adaugă untul și omogenizează. Ia de pe foc și mai amestecă 1-2 minute. Adaugă alunele și amestecă, după care lasă la răcit.
Pentru umplutura de brânză, adaugă crema de brânză, mascarpone, zahărul și zahărul vanilinat într-un bol. Mixează 1 minut. Cerne amidonul peste și omogenizează cu mixerul. Adaugă pe rând ouăle și omogenizează ușor, cu o spatulă.
Asamblare / Pregătire pentru copt:
Adaugă și întinde peste blat 1/3 din umplutura de brânză. Adaugă și întinde jumătate din caramel. Adaugă și întinde a doua treime din umplutura de brânză. Adaugă și întinde restul de caramel. Adaugă restul din umplutura de brânză.
Lasă la copt la cuptorul preîncălzit la 165°C/ treapta 2, timp de 55-60 min, sau până când marginile sunt ferme, iar partea de mijloc se comportă ca un jeleu. Lasă la răcit în cuptor, cu ușa deschisă pentru 1 oră, după care lasă la frigider peste noapte, acoperit.
Pentru topping, adaugă smântâna lichidă fierbinte peste ciocolată și omogenizează. Adaugă alunele și amestecă. Întinde topping-ul peste cheesecake. Lasă la frigider până se întărește.
Savurați cu poftă! Poftă bună!