Ingrediente pentru 3 blaturi:

  • 6 albușuri
  • 6 linguri zahăr
  • 2-3 linguri făină
  • 50 g alune

Ingrediente pentru crema de gălbenușuri:

  • 10 gălbenușuri
  • 10 linguri zahăr
  • 3 linguri de făină
  • 20 g zahăr vanilat
  • 500 ml lapte
  • 170 g unt
  • 1 fiolă esență de vanilie

Ingrediente pentru crema crocantă:

  • 200 g zahăr caramelizat
  • 130 g alune
  • 200 ml frișcă

Mod de preparare:

1. Pentru blat, batem albușurile cu ajutorul unui mixer. Adăugăm zahărul, făina și alunele. Întindem aluatul într-o foaie subțire, pe care o așezăm pe o tavă acoperită cu hârtie de copt. Coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 25 de minute. Procedăm la fel pentru următoarele 2 blaturi.

2. Pentru crema de gălbenușuri, punem într-un vas zahărul și laptele. Amestecăm și punem compoziția la fiert, pe foc mic. Adăugăm gălbenușurile, amidonul, făina, zahărul vanilat și amestecăm foarte bine până la omogenizare. Luăm vasul de pe foc iar la final adăugăm untul.

3. Pentru crema crocantă, amestecăm frișca cu alunele mărunțite și zahărul caramelizat.

4. Tapetăm primul blat cu un strat de cremă de gălbenușuri. Adăugăm un strat de cremă crocantă și acoperim cu al 2-lea blat. Procedăm la fel până terminăm toate ingredientele.

5. La final, decorăm cu miez de nucă și alune.

Poftă bună!