Savarine de casă – Sunt mult mai gustoase și mult mai delicioase – Se prepară rapid, în 25-30 minute

Timp de preparare: 25-30 minute

Nr. de porții: 6

Ingrediente

  • 250 gr făină
  • 150 ml lapte călduț
  • 30 ml ulei
  • 4 gr drojdie uscată
  • 2 buc ouă
  • 1 lingură zahăr
  • 1 praf sare

Sirop

  • 400 ml apă
  • 150 gr zahăr
  • 1 fiolă esența de rom
  • 400 ml smântână pentru frișcă
  • după necesitate dulceață de căpșuni sau orice altceva doriți

Preparare

Zahărul se pune în laptele călduț și drojdia. Făina se cerne. Ouăle se bat cu un praf de sare. Peste făină punem laptele și ouăle bătute.

Amestecăm bine. Formele se ung cu unt. Se pune aluat 3 sferturi. Se lasă la dospit 30 minute.

Se da la cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru 25-30 sau până se rumenesc frumos. Se scot și se lasă să se răcească puțin.

Se taie un căpăcel și se bagă în siropul rezultat din fierberea zahărului cu apa și esența.

Se umplu cu smântână pentru frișcă, bătută bine. Se pune dulceață de căpșuni pe căpăcel sau orice altceva doriți.

Se dă la rece pentru 3-4 ore sau peste noapte.

Rețeta aparține d-nei. Daniela Maria Todea și a fost preluată cu acord expres