Rețetă explicată pas cu pas, cu imagini – Fursecuri crăpate cu lămâie, moi și delicioase – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente necesare:
- 200 g zahăr
- Coaja de la 1 lămâie
- Un praf de sare
- 120 g unt topit
- 2 ouă
- 60 ml suc de lămâie
- 5 ml (1 linguriță) extract de vanilie
- 300 g făină albă universală
- 3 g (jumătate linguriță) bicarbonat de sodiu
- 170 g zahăr pudră
Mod de preparare:
Puneți zahărul și coaja de lămâie într-un bol și amestecați bine cu mâna.
Adăugați untul topit, ouăle, vanilia și sucul de lămâie în bolul cu zahăr și amestecați bine.
În alt bol, amestecați făina cu sarea și bicarbonatul de sodiu.
Adăugați amestecul uscat la amestecul lichid și omogenizați. Acoperiți bolul cu folie de plastic și lăsați-l în frigider pentru 4-6 ore.
Folosiți o lingură de înghețată pentru a lua porții din aluat, apoi modelați fiecare porție într-o bilă. Treceți biluțele prin zahăr pudră.
Transferați fursecurile pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și coaceți pentru 12-14 minute la 180°C.
Savurați cu poftă! Poftă bună!