Rețetă explicată pas cu pas, cu imagini – Fursecuri fragede Alfajores, umplute cu cremă caramel – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente necesare:
- 180 gr unt
- 180 gr zahăr
- 3 ouă
- 1 linguriță esență de vanilie
- Coajă rasă de 1/2 lămâie
- 400 gr amidon de porumb
- 100 gr făină
- 2 lingurițe Praf de copt
- 800 gr dulce de leche pentru patiserie
- 70 gr fulgi de cocos
Mod de preparare:
Bateți untul la temperatura camerei împreună cu zahărul. Aromatizați cu esența de vanilie și coaja rasă de lămâie.
Adăugați ouăle pe rând, bătând bine după fiecare. Cerneți făina, praful de copt și amidonul de porumb, și adăugați-le toate odată. Incorporați ingredientele uscate cu ajutorul unei spatule.
Împachetați aluatul gata în folie de plastic și refrigerați-l pentru cel puțin două ore, sau până când se simte ferm la atingere.
Întindeți aluatul rece la o grosime de 6 mm pe un blat presărat cu făină sau amidon de porumb. Tăiați cercuri de 3 cm în diametru (sau altă dimensiune) și așezați-le pe tavă, lăsând un cm între fiecare.
Coaceți aluatul încă rece într-un cuptor preîncălzit la 180ºC pentru 11 până la 13 minute, după care lăsați să se răcească.
Lipiți câte două bucăți cu o porție generoasă de dulce de leche și treceți marginea prin fulgi de cocos.
Savurați cu poftă! Poftă bună!