Rețetă fină și pufoasă, prăjitură ca bumbacul – Cheesecake japonez

Rețetă fină și pufoasă, prăjitură ca bumbacul – Cheesecake japonez – Pentru această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente necesare:

  • 130 ml lapte
  • 100 g unt
  • 60 g făină
  • 13 albușuri
  • 100 g cremă de brânză
  • 8 gălbenușuri
  • 60 g amidon
  • 130 g zahăr

Mod de preparare:

1. Într-un bol separat, turnăm laptele. Adăugăm crema de brânză, untul și amestecăm bine. Punem compoziția la încălzit la foc mic. Treptat, adăugăm gălbenușurile. Amestecăm până obținem o masă omogenă, pe urmă luăm de pe foc.

2. Adăugăm făina și amidonul. Amestecăm bine.

3. Cu ajutorul unui mixer, batem albușurile până obținem o spumă tare ce își păstrează forma. Treptat, încorporăm spuma obținută în aluatul pregătit anterior.

4. Turnăm aluatul într-o tavă acoperită cu hârtie de copt.

5. Coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 25 de minute. Micșorăm temperatura la 140 de grade și coacem încă 30 de minute.

Încearcă și… Cheesecake ucrainean – Rețetă simplă și delicioasă

Ingrediente:

  • 500 g de brânză de vaci
  • 4 ouă
  • 200 g de zahăr
  • 1 lingură de coajă de lămâie rasă
  • 130 g de unt
  • 40 g de stafide
  • 1 lingură de griș
  • 3 linguri de smântână
  • 2 linguri de praf de cacao

Mod de preparare:

1. 500 de grame de brânză grasă de vaci, treceți-o cu grijă de câteva ori printr-o sită și plasați-o într-un recipient adânc.

2. Într-un recipient separat, amestecați 150 de grame de zahăr, 4 gălbenușuri de ou, bateți bine cu ajutorul unui mixer.

3. În același recipient, adăugați o lingură de griș, 40 de grame de stafide, o lingură de coajă de lămâie rasă, 100 de grame de unt la temperatura camerei, și amestecați.

4. Apoi, adăugați brânza de vaci pregătită, amestecați bine.

5. Într-un recipient separat, bateți 4 albușuri cu un mixer până când se formează o spumă groasă.

6. Încorporați atent albușurile cu masa rezultată, amestecând ușor.

7. Preîncălziți cuptorul la temperatura de 180 de grade.

8. Acoperiți forma în care veți coace, cu hârtie de copt, tapetați cu puțin unt și adăugați puțină făină.

9. Puneți masa de brânză în formă, răspândind-o uniform pe toată suprafața.

10. Coaceți în cuptorul preîncălzit, timp de 45 de minute.

11. Pentru glazură, într-o oală mică, puneți o lingură de unt, 2 linguri de zahăr, fierbeți la foc mic, amestecând în mod constant.

12. Adăugați aici 3 linguri de smântână, 2 linguri de praf de cacao, fără a opri amestecul, aduceți amestecul la punctul de fierbere și opriți imediat.

13. Scoateți cheesecake-ul copt din cuptor, puneți-l pe o farfurie și lăsați-l să se răcească complet. Turnați peste cheesecake glazura fierbinte pregătită, distribuindu-o uniform pe toată suprafața cu o lingură. Puneți cheesecake-ul în frigider pentru întreaga noapte.

După acest timp, scoateți cheesecake-ul din frigider, tăiați-l în porții mici și serviți-l la masă.

Poftă bună!