Ingrediente necesare:
- 3 linguri orez
- 1 kg roșii
- 1 ceapă
- 1 ardei
- 1 țelină mică
- 1 morcov
- 1 legătură leuștean
- Ulei
- Sare
Mod de preparare:
Începem prin a curăța și a toca toate legumele, în afară de roșii.
Punem la fiert 1 litru de apă cu un pic de sare; când apa începe să fiarbă, adăugăm legumele tocate și orezul spălat în mai multe ape.
Separat, într-o altă oală cu apă clocotită, punem roșiile și le fierbem timp de 10 minute.
În momentul în care roșiilor le crapă pielița, le scoatem cu ajutorul unei palete, le lăsăm un pic să se răcească, apoi le curățăm de coajă și de cotoare. Pasăm roșiile curățate cu ajutorul blenderului.
Sosul astfel obținut îl punem în oala cu legume fierte, adăugând și 2-3 linguri de ulei.
Amestecăm și lăsăm ciorba să fiarbă la foc mediu, timp de 15 minute.
Dacă ciorba se îngroașă prea tare din cauza orezului, turnăm un pic de apă fierbinte în oală.
La final, luăm ciorba de pe foc și adăugăm și leușteanul tocat mărunt.
Să o savurați cu poftă! Poftă bună!
Rețetă preluată de pe www.barbatlacratita.ro