Rețetă explicată pas cu pas – Prăjitură la tavă cu vanilie și blat pufos de cacao – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente necesare pentru blat:
- 7 albușuri
- un praf de sare
- 7 linguri zahăr (110 g)
- 3 linguri ulei (30 g)
- 1 linguriță esență de rom
- 7 linguri făină
- 3 linguri cacao
- 1 plic praf de copt
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 600 ml lapte
- 7 gălbenușuri
- 200 g unt la temperatura camerei
- 2 plicuri zahăr vanilinat
- 5 linguri amidon
- 160 g zahăr
Mod de preparare:
Pentru blat, separați albușurile de gălbenușuri. Mixați spuma albușurilor cu un praf de sare. Treptat, adăugați zahărul și mixați până devine lucioasă și zahărul se topește complet. Adăugați uleiul și esența de rom.
Mixați timp de 1 minut. Cerneți peste spumă făina, cacaoa și praful de copt. Amestecați ușor, cu o spatulă, de jos în sus. Turnați și nivelați în tavă.
Lăsați la copt în cuptorul preîncălzit la 180°C, timp de 25 de minute sau până când trece testul cu scobitoarea. Lăsați să se răcească, după care tăiați blatul rece în două pe orizontală.
Pentru cremă, adăugați gălbenușurile, zahărul, zahărul vanilinat, amidonul și puțin lapte într-o cratiță.
Amestecați cu un tel. Adăugați restul de lapte în timp ce amestecați. Puneți la foc mic și amestecați încontinuu până când se îngroașă. Lăsați la răcit timp de 5-10 minute și adăugați untul. Omogenizați cu telul.
Asamblare:
Blat + jumătate din cremă + blat + restul de cremă. Lăsați la frigider timp de 7 ore sau, de preferat, peste noapte.
Savurați cu poftă! Poftă bună!