Ingrediente necesare:

  • 450 g zahăr
  • 500 g lapte praf alimentar, de vacă
  • 60 g pudră de cacao neagră
  • 150 ml apă
  • 150 g unt cu minim 80% grăsime
  • 1 plic zahăr vanilat

Mod de preparare:

Într-o cratiță, punem zahărul tos, cel vanilat și apa. Punem cratița pe foc și fierbem siropul la foc mic.

Sfat: cu cât siropul este mai legat, cu atât va fi ciocolata mai bună și mai densă.

Pentru a verifica dacă siropul este legat, luăm o picătură între degete: dacă atunci când despărțim degetele, se întinde un fir subțire, înseamnă că siropul este gata.

Dacă oprim fierberea la consistența ca pentru dulceață ( picăturile se leagă ca niște perle mici atunci când sunt picurate în apă rece ), atunci ciocolata va avea o consistență mai umedă. Este foarte important ca în timpul probei, să luăm vasul de pe foc pentru a evita caramelizarea.

Când siropul este gata, luăm vasul de pe foc și adăugăm în el untul.

Într-un bol mare cernem laptele praf și pudra de cacao. Amestecăm.

Când siropul cu unt s-a răcit atât cât să putem lucra cu el, îl turnăm peste amestecul din bol.

La început, amestecăm cu o lingură, după care frământăm.

Transferăm amestecul puțin călduț într-o tavă și nivelăm.

Lăsăm să se răcească într-un loc răcoros.

Notă: pentru această rețetă nu se potrivește laptele praf pentru bebeluși, ci lapte praf alimentar de exemplu Darling, Dr. Oetker, Raraul etc.

Să o savurați cu poftă! Poftă bună!